Annonce
Kultur

Helle Møller Kvartet spiller "klassikere i nye klæder"

Helle Møller kommer til Ribe den 22. januar med sin kvartet for i SeminarieHuset at fortolke populære melodier af Anne Linnet, John Mogensen og Sebastian. Privatfoto
Jazzin'Ribe byder på koncert med Helle Møller Kvartet, der har kendte sange af Anne Linnet og John Mogensen i jazz-toner på programmet.

Ribe: Fredag den 24. januar byder Jazzin'Ribe på koncert med Helle Møller Kvartet under overskriften "Klassikere i nye klæder". Under den overskrift giver Helle Møller Kvartet nye musikalske gevandter til sange af C.V. Jørgensen, Sebastian, Anne Linnet, John Mogensen og Trille.

Sangene genopstår i dugfriske jazzinspirerede arrangementer, hvor overraskelse og genkendelse veksler. Helle Møller tager sig af vokalen. Hun har tidligere brugt mange år i det aarhusianske jazzmiljø, har boet otte år i Ribe og er nu rykket til Sjælland. Catrine Frølund på piano er opvokset i Ribe og bor og spiller nu i København, hvor hun bl.a. er med i den dansk-svenske gruppe Sisters of Jazz. Jacob Brandt Jensen på bas og Jakob Helmer Mørck på trommer lægger yderligere mange års jazz-erfaring i den samlede pulje, så nye farver og former opstår i jazzens regi.

Kvartetten leverer sangene med nærvær, spontanitet og legelyst. Fælles er kærligheden til musikken og en stadig lyst til at udforske dens muligheder, fortæller formand for Jazzin'Ribe Lotte Kragh i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

21-årig væltede på scooter og ramte bil

Annonce