Annonce
forside

Helle Stærk trak korteste strå

Efter 11 år i byrådet måtte Helle Stærk forlade ROFI-Centret før tid.

Ringkøbing: Efter mange års tro tjeneste i byrådet lykkedes det ikke Helle Stærk (S) at genvinde sin plads i byrådet.

Da stemmerne var talt sammen, trak hun sorteper i forhold til Socialdemokratiets seks mandater.

- Jeg er naturligvis skuffet. Jeg har siddet i byrådet i rigtig mange år, og jeg kommer til at savne det, siger hun på vej ud af døren fra ROFI-Centret.

Håbet levede til det sidste, men da stemmerne fra Skjern tikkede ind, vidste hun godt, at slaget kunne være tabt:

- Jeg mistede jo min højborg i Skjern. Da vidste jeg godt, at det kunne blive svært for mig at komme ind igen. Så jeg var også forberedt på, at det kunne ende her.

Trods den manglende plads i det nye byråd har Helle Stærk ingen planer om at droppe politik.

- Jeg kommer stadig til at være aktiv i partiet. Det bliver bare på en anden måde, end det har været indtil nu, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce