Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Rabarbertrifli med makroner og rørt cremefraiche

Foto: Helle Troelsen

Så længe det er rabarbersæson, er det bare med at spise løs af dem indtil sankthans. Dog er der en undtagelse.

I år har jeg nemlig plantet nye sorter af rabarber, og det er så fristende at trække stilke op, for der er mange på planterne. Men de har endnu ikke etableret sig, for rødderne er stadig tilpasset et liv i en urtepotte. De har ikke fået den karakteristiske tykke og grove rod, der gør en rabarberplante så stærk og livskraftig, at man næsten ikke kan tage livet af den.

Jeg har prøvet at grave en rabarberplante op og delt den tykke rod i flere stykker og genplantet dem. Efter lidt tid skød de med nye skud og voksede lystigt videre. Det kalder jeg en overlevelsesdygtig plante.

Annonce

De nye planter skal have tid og fred til at samle energi, så de kan udvikle kraftfulde rødder, der sikrer deres overlevelse i mange år fremover.

Rabarbertrifli er min favoritdessert. Særligt når den laves af helt friskhøstede rabarberstilke. Jeg bruger gerne jordbærrabarber, der har røde gennemfarvede stilke. Det giver så flot en farve til desserten, og man kan lave den bolsjestribet ved at lægge rabarberkompot og cremefraiche i flere lag.

Rabarber smager skønt med mynte, derfor har jeg brugt de spæde mynteblade som pynt på toppen.

Til fire personer

Jordbærkompot

7 lange stilke jordbærrabarber - er de små, skal man bruge det dobbelte

½ dl vand

½ dl sukker

Portvinsmakroner

8 makroner

8 spsk. portvin

Rørt cremefraiche

2 dl cremefraiche 18%

½ stang vanilje

Annonce

Sådan gør du

Skær bladene af rabarberstilkene. Skyl dem og skær dem i en halv centimeter tykke skiver. Rabarberne koges ved svag varme med vand og sukker, til de er møre. Overskydende vand hældes fra og gemmes til at styre kompottens konsistens.

Rabarberne stødes let med et piskeris og stilles på køl.

Vaniljekornene skrabes ud af stænglen og vendes rundt i cremefraichen.

Makronerne knuses i bunden af dessertglasset, som rabarbertriflien serveres i, og portvin hældes på.

Der fyldes ovenpå med rabarberkompot og rørt cremefraiche i fire ensartede lag. Desserten pyntes med en myntekvist. Serveres straks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce