Annonce
Kolding

Hellow: Ny app skal gøre det lettere at få venner

Yonas Alizadeh begyndte i slutningen af september for alvor at arbejde på sin nye app Hellow, der bliver lanceret i slutningen af maj. Foto: Christian Fuglsang Pedersen

I slutningen af maj kommer en ny app på markedet, der skal gøre det lettere at finde sammen med nye mennesker over en fodboldkamp, en tur i kajak eller en kop kaffe.

Kolding: - I dag kan det nemt blive misforstået, hvis man vil møde nogen over en kop kaffe, siger 26-årige Yonas Alizadeh, der er uddannet robotingeniør og i slutningen af maj lancerer en ny app kaldet Hellow.

- Min app er til for, at man kan møde nye mennesker over netop den kop kaffe, en omgang fodbold eller en gåtur uden, at det nødvendigvis bliver misforstået som, at man vil være mere end venner.

App'en Hellow, der vil være gratis at downloade, er designet til, at brugerne kan møde mennesker, de ikke kender, hvis de for eksempel er nye i en by eller er ude og rejse, og gerne vil møde nogle af de lokale beboere.

Selv flyttede den nu 26-årige Yonas i 2011 fra de kendte rammer i Kolding til Odense for at læse til robotingeniør. Og som tilflytter til Danmarks tredjestørste by kendte Yonas ikke andre end de studerende, han gik i klasse med.

Hurtigt begyndte Yonas at tumle med tanker og idéer om, hvordan det kunne blive nemmere at lære nye mennesker at kende.

Annonce

- De fleste apps, hvor man kan møde nye mennesker, er apps som Tinder, der er beregnet til dating. Hellow er lavet specifikt til, at folk kan få nye venner eller bare møde mennesker, uden at der skal lægges noget ekstra i det.

Yonas Alizadeh, skaber af app'en Hellow.
Hellow er beregnet til, at brugerne kan skrive opslag om begivenheder, de gerne vil lave med andre. Privatfoto.

Ikke en datingapp

Og Yonas manglede en app, der var beregnet til at finde venner - ikke at finde en date. Derfor har hans nye app en række kategorier som 'natur', 'sport', 'kaffe', 'studie', 'fest' og 'andet'. På den måde vil brugerne kunne søge og finde opslag og møde personer, der vil det samme, som de selv vil.

- De fleste apps, hvor man kan møde nye mennesker, er apps som Tinder, der er beregnet til dating. Hellow er lavet specifikt til, at folk kan få nye venner eller bare møde mennesker, uden at der skal lægges noget ekstra i det, siger han.

Indtil videre er app'en blevet testet af 40 personer, og blevet godkendt af IT-giganten Apple. Men selvom forsøgspersonerne har været begejstrede for app'en, har det ikke været uden tvivl, at Yonas begyndte på projektet.

- Usikkerheden har været det værste. Jeg ved jo ikke, om app'en bliver en succes. Jeg er flere gange vågnet om morgenen og tænkt, at jeg måske bare skulle få mig et arbejde som alle andre, griner Yonas, der i dag ikke fortryder at have brugt tid og penge på at skabe Hellow.

Da Yonas begyndte på Hellow, var det første gang, han arbejdede med at kreere en app. En oplevelse han i dag ikke ville være foruden. Privatfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce