Annonce
Varde

Tinas helsebutik har haft fremgang fire år i træk: Alligevel drejer hun snart nøglen

Hun smiler, men det er alligevel med et tungt hjerte, at Tina Tungelund, ejer af helsekostforretningen i Vestergade i Varde, har besluttet sig for at lukke butikken. Hun vil nu have fuld fokus på uddannelse og undervisning. Foto: Malene Wonsbek
Den 31. marts lukker indehaver Tina Tungelund Helsam-forretningen i Vestergade. Det er med et tungt hjerte, for butikken har en sund økonomi og et stort fremtidigt potentiale. Men Tina skal noget andet med sit arbejdsliv, og det er ikke lykkedes hende at finde en køber.

Varde: Der er IKKE en coronalukning, hvilket nok er vigtigt at understrege i disse tider. Det er derimod et hjertebarn, der lukker og slukker, fordi indehaver Tina Tungelund ikke kan finde en køber til sin helsekostforretning Helsam. Beslutningen er truffet. Butikken lukker og vil have sidste åbningsdag 22. eller 23. marts.

- Alt er til forhandling. Nu også prisen på min forretning. Det er absolut sidste udkald for en eventuel køber, for jeg har opsagt lejemålet. Der har været flere interesserede i forretningen, men ingen har slået til. Jeg har truffet min beslutning, og den står jeg fast ved, siger Tina Tungelund, der siden åbningen i 2016 kun har haft stigende omsætning.

Butikken kan økonomisk lige nu bære cirka 1,5 fuldtidsstillinger, men vækstpotentialet er stort. Interessen for sund livsstil og ansvaret for at passe på sig selv og sine kære forstærkes i tider med eksempelvis en pandemi.

Annonce

Butikken kører bare

Tina Tungelund er uddannet zoneterapeut. Hun ejer Danmarks eneste zoneterapeutskole, der 100 procent tager afsæt i den kinesiske medicin – TKZ skolen på Ndr. Boulevard. Da hun for godt fire år siden åbnede helsekostforretningen i Vestergade, var det ud fra devisen om, at hun henviste alt for mange kunder til Esbjerg og omegnsbyerne, når de skulle købe helsekostprodukter. Hvorfor ikke beholde handlen i byen?

- Jeg fandt et godt lejemål i Vestergade, indgik en aftale med Helsam, og siden har det bare kørt derudaf. Jeg indrettede klinik i butikslokalet, her har jeg har haft mine klienter, og så ansatte jeg et fagligt stærkt personale til at hjælpe mig med at dække åbningstiderne. Det er alt sammen rigtig godt, bare ikke for mig. Jeg troede, at jeg kunne have fokus to steder, men det kan jeg ikke, indrømmer hun.

Annonce

Afklaringens øjeblik

I 2008 overtog Tina Tungelund TKZ skolen, der ud over en stribe forskellige undervisningsmoduler, workshops og foredrag også uddanner nye zoneterapeuter.


Jeg er ked af det, men også lettet over at have truffet beslutningen. Jeg skal gøre det, der føles rigtigt for mig, og jeg fornemmer, at tiden lige nu er den rigtige.

Tina Tungelund, zoneterapeut om lukningen af helsekostforretningen i Vestergade


- Egentlig har der været tre ben i mit arbejdsliv; butikken, mine egne klienter og undervisningen. Jeg er en type, der også vil udvikle, og det er umuligt at have 100 procent fokus på flere steder, så jeg er blevet tvunget til at vælge, siger Tina Tungelund og tilføjer:

- I foråret var både skolen og min private klinik coronalukket. Jeg havde kun butikken – og pludselig en masse tid til at tænke og mærke efter. Her blev jeg klar over, at det er undervisning og uddannelse, jeg brænder allermest for. Derfor valgte jeg med et tungt hjerte at sætte butikken til salg.

Flere interesserede købere har været på banen.

- Måske har prisen afskrækket, jeg ved det ikke, men her i 12. time er alt til forhandling, nu også overtagelsesprisen, for min beslutning er truffet. Jeg lukker med udgangen af marts, lyder meldingen fra butiksindehaveren i Vestergade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Varde For abonnenter

Vejdirektoratet har aftalt med forsikringsbranchen ikke at søge fuld erstatning – den holder ikke ifølge Forsikringsoplysningen

Annonce