Annonce
Esbjerg

Helsemesse: Bodil fik tjekket helbredet

76-årige Bodil Vinter fra Esbjerg her i forgrunden i gang med en fysisk test under helsemessen i Musikhuset. Foto: Martin Ravn
76-årige Bodil Vinter fra Esbjerg tog søndag til helsemesse i Musikhuset i Esbjerg, og selvom hun både lever sundt og er fysisk aktiv er der alligevel plads til forbedringer.
Annonce

ESBJERG: 76-årige Bodil Vinter cykler næsten hver dag. Hun går også tit lange ture. Hun er alt andet end overvægtig, og generelt spiser hun også sundt. Alligevel har hun et blodtryk, som er lidt for højt, og hendes kolesteroltal er også lige til den høje side.

Det fik hun konstateret, da hun søndag var til livsstils- og helsemesse i Musikhuset i Esbjerg. Her kunne alle interesserede få et sundhedstjek og målt blodtryk, kolesterotal, blodsukker, lungekapacitet og en lille konditionstest. De tal blev så lagt sammen, så man kunne få beregnet sin "helsealder" og sammenholdt den med sin virkelige alder.

- Min helsealder er 80 år, og det er jo ikke så godt, når jeg nu kun er 76 år. Men med nogle mindre ændringer i blandt andet kosten kan jeg komme ned på en helsealder på 59 år, konstaterede Bodil Vinter efter, at hun havde været turen rundt til de forskellige test og fået sine tal bearbejdet.

- Min helsealder er 80 år, og det er jo ikke så godt, når jeg nu kun er 76 år.

Bodil Vinter, deltager i helsemesse i Musikhuset

Annonce

Mindre ost

- Én af de ting jeg skal lave om på er, at jeg skal spise mindre animalsk fedt. Så ost og andre mælkeprodukter skal jeg skære ned på. Jeg holder meget af at spise ost, fortæller Bodil Vinter, som var til helsemessen sammen med sin gode veninde, Ingerid.

Alexander Jensen er læge på Sydvestjysk Sygehus og aktiv i Adventistkirken i Esbjerg, som står bag helsemessen. Sammen med sin hustru, Jiska Rose Jensen, var han primus motor på messen, og han slår fast, at messen og tilbuddet om at få testet sit helbred ikke skal ses som en genvej til kirken for at score nye medlemmer.

- Alle de der tager disse test i dag er folk, som til daglig arbejder som prodessionelle i sundhedsvæsenet, blandt andet sygeplejersker og lægestuderende. Så det foregår på et fagligt grundlag. Vi vil gerne hjælpe folk til nogle livsstilsændringer, hvis det er nødvendigt. Der er ingen tvivl om, at den fysiske, psykiske og mentale sundhed hænger meget sammen. I den forbindelse spiller troen også en rolle. Men det er ikke noget vi trækker ned over hovedet på de, der er med her i dag, understreger han.

Her fik deltagerne i helsemessen testet deres lungekapacitet. Foto: Martin Ravn
En såkaldt step test med test af pulsen efter tre minutters fysisk udfoldelse var også en del af tilbuddet på helsemessen. Foto: Martin Ravn
Der kom en lind strøm af esbjergensere i løbet af de tre timer helsemessen i Musikhuset varede. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce