Annonce
Debat

Helt alene, Søren?

Læserbrev: Man kan næsten blive helt ked af det, når man læser Søren Rasmussens svar til Villy Søvndal. Ikke sådan, at jeg vil blande mig i en læserbrevsdiskussion mellem de to. Men det lyder, som om Søren kæmper helt alene for anstændige forhold for kommunens ældre. I hvert fald, når Søren selv skal sige det. Og det er jo ikke rigtigt.

Seniorudvalget har i denne valgperiode været enige om langt, langt det meste. Denne enighed er bragt videre til byrådet, når der skulle bevilges til seniorområdet. Jeg behøver sikkert ikke at nævne, at tre DF mandater ikke alene kan stemme bevillinger igennem i byrådet.

Udvalgets medlemmer har da også bidraget med forespørgsler og ideer. Mette Voss har stillet spørgsmål vedrørende personalenormering på plejehjemmene og muligheden for faste teams i hjemmeplejen. Birgitte Kragh har spurgt til velfærdsteknologiske hjælpemidler. Og Søren, Mette Voss, Hamlaoui Bahloul og Per Bødker har støttet ønsket om forlængelse af følgeskabsordningen – på Sørens foranledning og med fuld opbakning fra Ældrerådet.

Annonce

Vi har været enige i ønsket om at få udarbejdet en langsigtet fysisk udviklingsplan – altså behovet for plejehjemspladser de næste 10 år. Det er er diskuteret på flere udvalgsmøder, siden forvaltningen i marts sidste år blev bedt om at analysere spørgsmålet. Udvalget og byrådet fik rapporten præsenteret på udmærket vis den 1.3 – på nettet, naturligvis. Ældrerådet har senere diskuteret og anbefalet planen.

Det betyder store investeringer i nybyggeri og mulig ombygning af eksisterende plejehjem til tidssvarende standarder - både for beboere og personale. Det koster penge. Det har Søren ret i. Men mig bekendt har ingen sagt nej – eller for den sags skyld ja, for de forhandlinger er ikke i gang endnu.

Så, kære Søren. Lad nu være med at beskylde nogen for ikke at ville ældreområdet det godt. Det har du ikke belæg for. Sådan har jeg ikke oplevet mine kolleger fra Venstre, SF og Socialdemokratiet i udvalgets arbejde. Og det er måske et rigtig godt afsæt for at nå gode resultater for området i de kommende budgetforhandlinger. Vi håber også at kunne regne med din positive støtte, når regningen skal betales.

Annonce
Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om Peter Kofods tale om dansk brexit

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sydjylland

Dansk Handicap Forbund: Familier må tit kæmpe for at få den hjælp, de har krav på

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Bjarne blev ringet op af en svindler, der ville have koder til bank og NemID: - Som samtalen skred frem, blev han mere og mere aggressiv

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor var sejren over Brøndby helt fortjent

Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Aabenraa

Så er der fest: Lokale bands kan ikke følge med efterspørgslen

Annonce