Annonce
Team Esbjerg

Helt efter bogen: Team Esbjerg nedlagde bundhold uden at anstrenge sig

Clara Monti Danielsson og Team Esbjerg vandt sikkert over EH Aalborg. Foto: Annett Bruhn
Team Esbjerg vandt onsdagens ligakamp over EH Aalborg med 28-18. Det udviklede sig til en perfekt optakt til søndagens Champions League-brag i Blue Water Dokken md ungarske FTC.

TEAM ESBJERG: Ligaens tophold havde helt som ventet ikke skyggen af problemer med at vinde en sikker sejr i onsdagens hjemmekamp mod bundholdet EH Aalborg, der tabte for tiende gang i ligaen.

Team Esbjerg vandt kampen med sikre 28-18, og det danske mesterhold har dermed fortsat blot sat tre point til i ligaen i denne sæson.

Kampen mod EH Aalborg udviklede sig perfekt for Team Esbjerg, der kunne tillade sig at holde profilerne som Estavana Polman, Marit Frafjord, Sanna Solberg og Kristine Breistøl på bænken i lange perioder af opgøret.

Og derudover var der en hel friaften til målvogter Rikke Poulsen, som kunne se kollega Rikke Marie Granlund tage godt fra inde i målet, og samtidig satte hun hele tre bolde i kassen i banens modsatte ende.

Team Esbjerg har dermed fortsat kurs mod at vinde grundspillet, der med meget stor sandsynlighed giver en billet til Champions League i den kommende sæson.

Team Esbjerg-topscorer mod EH Aalborg blev Sanna Solberg med fem mål.

Alt om kampen på www.jv.dk lidt senere...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce