Annonce
Aabenraa

Helt fint at melde byggefirma til politiet

RET OG RIMELIGT: Det må ikke kunne betale sig at fralægge sig ansvaret. Derfor er kommunen nødt til at sætte sig igennem overfor byggefirma.

Kan det ikke være fløjtende ligegyldigt, om vinduerne er af træ eller af plastik? Når nu beboerne er tilfredse. De må da være de nærmeste til at protestere. Eller må de?

Som vi skriver i dagens avis, har Aabenraa Kommune tænkt sig at melde entreprenør Thorkild Kristensen til politiet for at få gennemtrumfet, at vinduerne i 40 ferieboliger på Løjt skal skiftes ud. Og lad mig straks bekende: Jeg hepper på kommunen.

Der var ikke noget at tage fejl af, da Thorkild Kristensen gik i gang med at opføre ferieboligerne. Det fremgik tydeligt af lokalplanen, at vinduer og døre skulle være af træ – ligesom de eksisterende boliger i området. Det vidste Thorkild Kristensen, da firmaet satte byggeriet i gang.

Processen har kørt siden 2005, men indtil videre er det lykkedes byggefirmaet at forhale sagen. Endda selv om der i 2007 faldt dom i en retssag, anlagt af byggefirmaet, som pålagde Thorkild Kristensen at udskifte vinduerne.

Men selv om sagen er gammel og burde være afgjort for længst – hvad den sådan set også er – har Thorkild Kristensen intet foretaget sig. Og det er netop derfor, kommunen nu skal og må holde fast.

Det må aldrig kunne betale sig for en virksomhed at trække sine kunder og samarbejdspartnere rundt ved næsen. Man kan forestille sig, at Thorkild Kristensen har håbet, kommunen ville blive træt af at slagsmålet og henlægge sagen i bagatel-bunken.

Men så havde byggefirmaet jo vundet – selv om de har tabt.
Derfor: fuld støtte til kommunen. Bare gå til den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce