Annonce
Sønderborg

Helt forrygende: Sommeren giver travle borde på restauranterne

Det nye værtspar på Ballebro Færgekro havde ikke forventet, at de ville have så travl en sommer, som de har fået. De kan desuden mærke, at flere selskaber kommer tilbage i løbet af efteråret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der bliver langet masser af tallerkener over bordene på restauranterne i Sønderborg Kommune. Det kan mærkes, at der bliver holdt ferie i Danmark, og at folk gerne vil ud, lyder det.

Sønderborg: Der er travlt på restauranterne rundt om i Sønderborg Kommune. På flere restauranter har man forrygende travlt.

- Vi har forrygende travlt. Vi har masser at lave, og man kan tydeligt mærke, at folk er hjemme, og at de gerne vil ud at spise, siger Anja Aagaard Hansen, som er forpagter på Ballebro Færgekro.

Hun er sammen med sin mand Morten Aagaard Hansen i gang med sin første sæson på Ballebro Færgekro, så hun ved ikke, hvordan det har været i andre sæsoner, men årets sommer mere mere travl, end hun havde forventet.

Annonce

- Nogle gange kan man prøve at presse lidt flere borde ind, men det er ikke noget, som vi gør nu. Folk er generelt rigtigt gode til at holde afstand, sørge for at spritte af og den slags, siger hun.

På Torve-Hallen har de så travlt, at de må sende flere væk i løbet af aftenen. Restauratør Paul Loichtl forventer, at fredag aften bliver rigtig travl.

- Jeg tror, at vi må sende flere væk fredag aften, selvom vi har både restauranten, terrassen og balkonen. Det er rigtigt positivt, selvom vi selvfølgelig gerne ville have haft flere gæster, siger han.

Michel Totaro og hans bror Daniel holdt gang i forretningen med take-away i løbet af nedlukningen. Nu er de dog tilbage på fuld hammer. Arkivfoto: Timo Battefeld

Michel Totaro, som har Bella Italia og Bistro Grand Mére med sin bror Daniel, oplever også, at der er fuld gang i køkkenet.

- Vi har haft fuldt på både hotellet og restauranterne. Det er meget positivt, at der er masser af danske turister, siger Michel Totaro.

På Huset Blom har Pia Bartholin også haft rigtigt travlt:

- Vi mærker tydeligt, at danskerne har taget ferien i Danmark til sig. Der er fuldt hus hver aften, og det har der været de sidste tre uger, så det tegner godt. Vi kan få luft.

Tabt omsætning

Restauranterne havde henover foråret lukket i tre måneder på grund af coronavirus, og det har betydet tabt omsætning for dem, selvom flere af dem tjente lidt penge på take-away.

Huset Blom havde mange overvejelser i begyndelsen af nedlukningen, hvor man blandt andet overvejede, om man skulle sende medarbejdere hjem og lave take-away. Man endte med at gøre begge dele. Arkivfoto: Henrik Rath

- Corona startede jo med, at vi skulle træffe en masse beslutninger med bind for øjnene. Og vi kendte ikke konsekvenserne af noget af det. Vi valgte at sende vores folk hjem, så de var garanteret løn, og så knoklede vi afsted med take-away, fortæller Pia Bartholin.


Vi har forrygende travlt. Vi har masser at lave, og man kan tydeligt mærke, at folk er hjemme, og at de gerne vil ud at spise.

Anja Aagaard Hansen, forpagter på Ballebro Færgekro.


Ingen af restauranterne tror dog på, at de kan indhente den tabte omsætning med den gode sommersæson.

- Hvis vi ikke havde haft hotellet, så tror jeg, at vi kunne have indhentet det meste. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er det en god periode, men det er ikke nok til at indhente en periode på tre til fire måneder, siger Michel Totaro.

Annonce

Selskaber på vej tilbage

Flere af restauranterne mærker også et tab ved de arrangementer og festselskaber, som skulle have været holdt i løbet af corona-nedlukningen.

- De ambitioner vi satte i januar, har vi sat skudt en hvid pind efter. Jeg tror på, at vi klarer det med skindet på næsen. De arrangementer, vi skulle have haft i marts, april og maj er blevet flyttet og genbooket til september og oktober, siger Pia Bartholin.

Paul Loichtl fortæller, at de på Torve-Hallen har så travlt, at de har måtte sige nej til flere gæster. Der er nemlig fuldt booket hver aften. Arkivfoto: Timo Battefeld

Paul Loichtl kan også mærke, at flere af selskaberne begynder at komme tilbage.

- Jeg er fortrøstningsfuld for de næste måneder. Jeg forventer færre turister, men vi har flere selskaber, kan vi mærke, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce