Annonce
Esbjerg

Helt grelt: Alt for mange autocampere overnatter uden for campingpladser

Rigtigt mange autocampere vælger at tilbringe natten på parkeringspladsen ved Mandø Ebbevej. Billedet her er taget en tilfældig morgen i højsæsonen, og mange tilbringer flere nætter på pladsen. Privatfoto
Alt for mange autocampere overnatter uden for campingpladser på både Mandø og ved Mandø Ebbevej, hvor der ifølge lokale bliver svinet i naturen, mens mange parkerer i klitter, på diget og på p-pladser. Esbjerg Kommune har for nuværende ikke planer om at gøre noget ved situationen, men følger sagen nøje.

Mandø: Aldrig tidligere har der været så megen trafik og så mange autocampere, som tilfældet har været denne sommer på Mandø.

Det mener formand for Mandø Fællesråd, Claus Christensen, der især hæfter sig ved de mange autocampere, der parkerer ved klitter og på parkeringspladser frem for at bruge øens campingplads.

- Det er helt grelt. Min oplevelse er, at der er flere end nogensinde. Både som endagsgæster, men især er der mange autocampere, der overnatter i klitterne, på diget og på parkeringspladser, siger Claus Christensen.

Ifølge loven må autocampere gerne parkere, hvis man ikke camperer, men Claus Christensen har i flere tilfælde observeret, at autocampere har været på øen i flere dage og sat borde og stole ud for campingbussen.

- Det er ærgerligt, når de kunne bo campingpladsen, hvor der ikke har været helt fyldt op. Vi ved ikke, hvad man kan gøre, men det er et problem, og jeg ved ikke, om flere skilte ville hjælpe, for vi har mange skilte i forvejen, siger Claus Christensen og forklarer, at der især holder mange autocampere på Strandvejen ud mod stormflodssøjlen.

- Vi mener ikke det bør være vores opgave, men vi ser gerne mere information omkring det. Autocamperne ved tydeligvis præcis, hvor de kan overnatte, men jeg synes det er vigtigt at være opmærksom på, at der gøres noget, siger han.

Annonce

Autocampere

Det er idag muligt for autocampere at overnatte på deciderede autocamperpladser hos Ribe Camping og ved Storkesøen, mens de på Mandø kan bruge Mandø Camping. Derudover findes der i områder flere private, der tilbyder overnatning for autocampere.

Afføring

Også ved Mandø Ebbevej holder der hver aften især i højsæsonen massevis af autocampere. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger holder mange der flere nætter i træk, og det medfører ifølge beboere i området blandt andet et svineri i forhold til menneskelige efterladenskaber.

Hos Esbjerg Kommune er man godt klar over, at der holder campingbusser ved Mandø Ebbevej, mens man ikke vidste, at Mandø havde udfordringer med autocampere, der camperer hvor det ikke er tilladt.

Drift & Anlægschef hos Esbjerg Kommune, Morten Andersson, forklarer, at autocampere med den nuværende lovgivning er i deres gode ret til at parkere ved Mandø Ebbevej.

- Hvis de bliver inde i deres campingbusser, og ikke begynder at campere med borde og stole, så er det ikke ulovligt. Så er det en parkering, og da der heller ikke er skilte om, hvor længe man må holde der, er de sådan set i deres gode ret til det, siger Morten Andersson, der godt kender til historier om afføring ved Mandø Ebbevej.

- Vi har fået en henvendelse om netop denne situation, og derfor havde vi kommunens entreprenørafdeling ude for at se på forholdene, og vi fandt ingen efterladenskaber, siger Morten Andersson og forklarer, at man ikke pt. har planer om at opføre et toilet med Mandø Ebbevej, og istedet henviser til det nærliggende toilet ved Vadehavscenter.

- Vi har ikke for nuværende planer om at ændre på forholdene ved Mandø Ebbevej, men vi kan se, at skraldespandene er belastede, og det tager vi hånd om, siger Morten Andersson der sammen med forvaltningen vil overveje situationen på Mandø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Haderslev

Standup-vinder til Haderslev

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];