Annonce
Esbjerg

Helt grelt: Alt for mange autocampere overnatter uden for campingpladser

Rigtigt mange autocampere vælger at tilbringe natten på parkeringspladsen ved Mandø Ebbevej. Billedet her er taget en tilfældig morgen i højsæsonen, og mange tilbringer flere nætter på pladsen. Privatfoto
Alt for mange autocampere overnatter uden for campingpladser på både Mandø og ved Mandø Ebbevej, hvor der ifølge lokale bliver svinet i naturen, mens mange parkerer i klitter, på diget og på p-pladser. Esbjerg Kommune har for nuværende ikke planer om at gøre noget ved situationen, men følger sagen nøje.

Mandø: Aldrig tidligere har der været så megen trafik og så mange autocampere, som tilfældet har været denne sommer på Mandø.

Det mener formand for Mandø Fællesråd, Claus Christensen, der især hæfter sig ved de mange autocampere, der parkerer ved klitter og på parkeringspladser frem for at bruge øens campingplads.

- Det er helt grelt. Min oplevelse er, at der er flere end nogensinde. Både som endagsgæster, men især er der mange autocampere, der overnatter i klitterne, på diget og på parkeringspladser, siger Claus Christensen.

Ifølge loven må autocampere gerne parkere, hvis man ikke camperer, men Claus Christensen har i flere tilfælde observeret, at autocampere har været på øen i flere dage og sat borde og stole ud for campingbussen.

- Det er ærgerligt, når de kunne bo campingpladsen, hvor der ikke har været helt fyldt op. Vi ved ikke, hvad man kan gøre, men det er et problem, og jeg ved ikke, om flere skilte ville hjælpe, for vi har mange skilte i forvejen, siger Claus Christensen og forklarer, at der især holder mange autocampere på Strandvejen ud mod stormflodssøjlen.

- Vi mener ikke det bør være vores opgave, men vi ser gerne mere information omkring det. Autocamperne ved tydeligvis præcis, hvor de kan overnatte, men jeg synes det er vigtigt at være opmærksom på, at der gøres noget, siger han.

Annonce

Autocampere

Det er idag muligt for autocampere at overnatte på deciderede autocamperpladser hos Ribe Camping og ved Storkesøen, mens de på Mandø kan bruge Mandø Camping. Derudover findes der i områder flere private, der tilbyder overnatning for autocampere.

Afføring

Også ved Mandø Ebbevej holder der hver aften især i højsæsonen massevis af autocampere. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger holder mange der flere nætter i træk, og det medfører ifølge beboere i området blandt andet et svineri i forhold til menneskelige efterladenskaber.

Hos Esbjerg Kommune er man godt klar over, at der holder campingbusser ved Mandø Ebbevej, mens man ikke vidste, at Mandø havde udfordringer med autocampere, der camperer hvor det ikke er tilladt.

Drift & Anlægschef hos Esbjerg Kommune, Morten Andersson, forklarer, at autocampere med den nuværende lovgivning er i deres gode ret til at parkere ved Mandø Ebbevej.

- Hvis de bliver inde i deres campingbusser, og ikke begynder at campere med borde og stole, så er det ikke ulovligt. Så er det en parkering, og da der heller ikke er skilte om, hvor længe man må holde der, er de sådan set i deres gode ret til det, siger Morten Andersson, der godt kender til historier om afføring ved Mandø Ebbevej.

- Vi har fået en henvendelse om netop denne situation, og derfor havde vi kommunens entreprenørafdeling ude for at se på forholdene, og vi fandt ingen efterladenskaber, siger Morten Andersson og forklarer, at man ikke pt. har planer om at opføre et toilet med Mandø Ebbevej, og istedet henviser til det nærliggende toilet ved Vadehavscenter.

- Vi har ikke for nuværende planer om at ændre på forholdene ved Mandø Ebbevej, men vi kan se, at skraldespandene er belastede, og det tager vi hånd om, siger Morten Andersson der sammen med forvaltningen vil overveje situationen på Mandø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Esbjerg

X-House er klar til genåbning

Annonce