Annonce
Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Firmaet Carelink overtager fra på mandag opgaven med at lynteste i Region Syddanmark, efter at det vandt et nyligt overstået udbud. I Kolding komme lyntestene fra mandag morgen til at foregå i den tidligere VUC-bygning på Ålegården. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fra på mandag klokken otte om morgenen kan man blive lyntestet for coronavirus hos firmaet Carelink i Koldings midtby. Firmaet overtager opgaven med at kvikteste i Kolding.
Annonce

Kolding: Vil man lyntestes for corona fra på mandag, kommer det i Kolding til at foregå i den tidligere VUC-bygning på Ålegården. Og selv om aftalen om, at det er der, der fremover vil foregå hurtigtest, først faldt på plads tirsdag i denne uge, lover firmaet Carelink, at deres folk nok skal blive klar til at teste fra mandag morgen klokken otte.

- Vi glæder os vildt til at tage imod folk, siger Michael Andersen, som er chef for Carelinks faste teststeder i Region Syddanmark, hvor der oprettes fem styk spredt ud over regionen.

Hidtil har det været Falck, der har stået for de gratis lyntest i Kolding i lokaler på Essen i det sydlige Kolding, men da opgaven med at foretage lyntest for nylig var i udbud, var det Carelink, der vandt udbuddet i Region Syddanmark, og derfor overtager det opgaven fra på mandag.


Hvis der bliver et større behov, end vi umiddelbart forventer, så udvider vi og tilpasser kapaciteten

Michael Andersen, testchef


Michael Andersen forklarer, at virksomhedens ansatte har travlt med at gøre alt klar, men at man oplever stor velvilje overalt, og at man 100 procent sikkert nok skal have alt klappet og klar klokken otte på mandag morgen i Kolding.

Annonce

Kan skrue op for kapacitet

Han oplyser også, at man nok skal sørge for at have den fornødne kapacitet til at teste dem, der vil til.

- Vi organiserer det, så vi kan tage imod alle, der har et behov for at blive testet. Hvis der bliver et større behov, end vi umiddelbart forventer, så udvider vi og tilpasser kapaciteten. Det her er så vigtig en sag, siger Michael Andersen.

Carelink er i denne uge i fuld gang med at ansætte og uddanne pode-medarbejdere til de nye lyn-testcentre fem steder i Region Syddanmark.

Michael Andersen fortæller, at mange af poderne tidligere har været ansat ved for eksempel Falck som podere, men selv om man har podet tusindvis af mennesker allerede, skal alle Carelink-ansatte gennem firmaets pode-uddannelse og bestå en eksamen.

Det nye center for lyntest på Ålegården kommer til at have åbent fra klokken 8-20 alle ugens dage. Testene kommer til at foregå i den tidligere kantine i VUC-bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce