Annonce
Sport

Helt surrealistisk: Fodboldklub har sagt farvel til 17 spillere før den nye sæson

Give Fremads nye cheftræner, Kasper Bach-Jensen, kalder til opstartstræning 29. januar på kunstgræsset ved Søndermarkshallen. Helt exceptionelt har hele 17 spillere valgt at stoppe i Give inden den nye sæson. Foto: Jim Hoff
29 januar begynder Give Fremad fodboldsæsonen på kunstbanen ved Søndermarkshallen. Og det bliver noget af en opgave for de nye trænere, idet klubben siger farvel til over et helt hold. Hele 17 spillere har fundet nye græsgange - 14 af dem er skiftet til Øster Nykirke.

Give: Når Give Fremads seniorafdeling 29. januar klokken 12.00 begynder sæsonen på kunstgræsset ved Søndermarkshallen, bliver det et goddag til den nye cheftræner Kasper Bach-Jensen, der afløser trænerduoen Brian Sølund og Kristian Rasmussen.

Samtidig bliver det også et opsigtsvækkende og markant farvel til hele 17 seniorspillere, der i den nye sæson har fundet andre græsgange. Rygterne har godt nok svirret i fodboldkredse hen over vinteren, at Give ville miste en del spillere efter nedrykningen fra jyllandsserien, men 17 mand er på alle måder historisk højt og særdeles opsigtsvækkende.

- Hvad jeg ved af, så starter 14 af de her spillere i Øster Nykirke IF, og så har vi to spillere, der er begyndt at læse i Aarhus, Victor Andersen og Roar Mahler, mens Marinus Kristensen er startet op i Hedensted i danmarksserietruppen, og så er det jo Mr. Give Fremad, Martin Østergaard, der er gået på fodboldpension, fortæller Brian Sølund.

Annonce

Bach-Jensen: Jeg ser meget frem til opgaven i Give

Holdets nye cheftræner, Kasper Bach-Jensen, ved godt, at der er en del spillerafgang fra truppen, men han glæder sig til opgaven i Give og er med egne ord mere end klar til opgaven.

- Jeg har set frem til at komme i gang nu i en halvanden måneds tid, og jeg er sikker på, at vi allerede første træningsdag vil have en god tilslutning til træningen. Jeg ved, at flere spillere har overvejet at stoppe, men også at nogle af dem har besluttet at blive alligevel. Som jeg ser det, så bliver grundstammen på holdet her i klubben, og så vil vi få tilknyttet et helt kuld U19-spillere, der som udgangspunkt skal hjælpe på vores 2. hold i serie 3. Og det skal vi nok få en hel masse godt ud af, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

- Jeg tror, de fleste af de 14 spillere, der stopper, mener, at de har toppet i Give, og måske de også gennem de sidste to coronaramte sæsoner har savnet noget mere socialt i 3. halvleg

Jeg tror, de fleste af de 14 spillere, der stopper mener, at de har toppet i Give, og måske de også gennem de sidste to coronaramte sæsoner har savnet noget mere socialt i 3. halvleg

Brian Sølund, nu tidligere Givetræner

Han har været i en god dialog med spillerne, og derudover ser han frem til en spændende sæson i serie 1, hvor Give er havnet i en lokal pulje, hvor der blandt andet venter to store lokalbrag mod Brande og Grindsted.

Annonce

En ny start

Vi vender lige igen blikket mod den markante spillerafgang. Her vurderer Brian Sølund, at det vil være cirka 50 procent fra både serie 1 og serie 3-truppen, man nu må sige farvel til.

- De fleste af de 14 spillere, der vælger at spille i ØNIF i år, kommer enten derfra, fra Thyregod eller har rødder i området. Jeg tror, de fleste mener, at de har toppet i Give, og måske de også gennem de sidste to coronaramte sæsoner har savnet sociale tiltag, fester osv. - og det regner de nok med at få i ØNIF, lyder vurderingen fra Brian Sølund.

ØNIF blev i efteråret nummer sjok i deres serie 4 pulje, hvor de havde svært ved at stille hold til en enkelt kamp, som måtte aflyses. Det problem kommer de næppe til at opleve med en tilgang på hele 14 spillere, som enten har jyllandsserie eller serie 3-erfaring - og niveau.

I Give leder man stadigvæk med lys og lygte efter en træner til 2. holdet i serie 3, så i starten vil både U19-trænerne samt Brian Sølund hjælpe til, indtil serie 3-træneren er fundet.

Efter træningen på lørdag inviteres der på suppe og spillermøde i kantinen på Søndermarksskolen, hvor Kaspe5 Bach-Jensen vil informere om sine planer for den kommende sæson.

Med afgangen på 17 spillere og tilknytningen af det meste af et U19 hold ligner det en helt ny frisk start for Give Fremad.

Annonce
Fodbold For abonnenter

SønderjyskEs rekord-debutant fører an, når Danmark går på banen til EM: - Jeg er ikke gået efter at blive anfører, men det ligger til mig

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kolding

Se billederne: Det summede af liv, da der efter to års corona-pause igen var majmarked i midtbyen

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Annonce