Annonce
Aabenraa

Hemmelig afstemning: Formand er klar til et år mere

Formanden for menighedsrådet i Aabenraa Sogn, Sarah Arnkjær, tager gerne et år mere på posten. Arkivfoto: Claus Thorsted
Både formanden og næstformanden for menighedsrådet i Aabenraa Sogn er klar til at fortsætte.

Aabenraa: Det bliver ikke et helt almindeligt menighedsrådsmøde i Aabenraa Sogn, der bliver holdt onsdag aften klokken 19.00 i Høje Kolstrup Kirke. Der bliver nemlig brug for stemmesedler, da der både skal vælges formand og næstformand.

På forhånd er der dog ikke udsigt til de store ændringer. Gennem de seneste tre år har Sarah Arnkjær været formand for menighedsrådet, og hun er klar til at blive på posten.

- Hvis der er opbakning til det, så er jeg frisk på et år mere. Det er et meget spændende arbejde, og der sker masser af ting. Vi er et levende sogn, siger Sarah Arnkjær.

Den nuværende og sandsynligvis også kommende formand hæfter sig især ved, at Aabenraa Sogn har et menighedsråd, der skaber resultater.

- Vi har et godt og konstruktivt samarbejde i menighedsrådet, og det er inspirerende at være formand for et menighedsråd, der opnår gode resultater, siger Sarah Arnkjær.

Annonce
Det er inspirerende at være formand for et menighedsråd, der opnår gode resultater.

Sarah Arnkjær, formand for menighedsrådet i Aabenraa Sogn

Gælder for et år

Næstformanden i menighedsrådet er også på valg i Høje Kolstrup Kirke onsdag aften. Den nuværende hedder Inga Hedegaard, og hun er på samme måde som Sarah Arnkjær klar til endnu en tørn.

- Jeg fortsætter gerne som næstformand, hvis de øvrige medlemmer af menighedsrådet ønsker det, siger Inga Hedegaard.

Valget gennemføres ved en hemmelig afstemning blandt menighedsrådets stemmeberettigede medlemmer, og det gælder for et år.

Foruden valg af formand og næstformand skal der på menighedsrådsmødet også vælges kasserer, kontaktperson, bygningskyndig og underskriftsberettiget.

Når den hemmelige afstemning er afsluttet, og posterne fordelt, fortsætter menighedsrådsmødet på helt almindelig vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Nyt liv i den gamle forskerpark

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];