Annonce
Læserbrev

Hemmelige "løse streger" hos Energinet i mastesagen

Jeg fik nærmest morgenkaffen galt i halsen, da jeg læste Henrik Riis (administrerende direktør i Energinet) forsvar for lukketheden i mastesagen.

En løs streg indenfor er bredt bælte ned gennem Jylland – 170 kilometer – som grundlag for et møde i et politisk fagudvalg i Esbjerg Byråd. Løse streger, som ikke er mere løse, end at de skal være hemmelige, fordi de kan skabe utryghed hos borgere.

Direktøren klandrer lokalredaktør Christian Friis Hansen, fordi lokalredaktøren ønsker større åbenhed i modsætning til den lukkethed og misinformation, som har kendetegnet arbejdet i Energinet med dette vidtrækkende masteprojekt.

Når lokalredaktøren på JydskeVestkysten kritiserer lukketheden hos Energinet, er det nok fordi, sporene skræmmer. Jeg og mange andre har ikke tillid til Energinets håndtering af denne sag. Et masteprojekt, som indtil nu har været karakteriseret af mange tvivlsomme og også helt forkerte informationer fra Energinet og den ansvarlige Venstre-minister i et pinefuldt forløb. Det har ikke været spændende at følge – det har faktisk været et forløb, hvor farcepunktet blev overskredet.

Så anerkendelse og ros til JydskeVestkysten, fordi man ihærdigt og kritisk følger denne sag.

Hvis der bare har været en “løs blyantstreg” ned gennem Jylland, og det har været det eneste grundlag for mødet med det politiske udvalg, er det uforståeligt, hvorfor jeg og andre borgere - efter anmodning om aktindsigt - ikke må se powerpointpræsentationen med den løse blyantstreg indenfor det brede bælte. I stedet for at signalere fuld åbenhed gør Energinet sig derved skyldig i at skabe mistænksomhed og utryghed hos os borgere.

Energinets direktør forklarer, at der kommer borgerinddragelse - men på det helt rette tidspunkt. Hvem mon det rette tidspunkt er mest belejligt for? Med lukketheden er det nærliggende, at mistanken om, at stort set alt skal være klappet af med for eksempel kommuner inden borgermøderne opstår.

Jeg taler jævnligt med flere berørte borgere, og utrygheden hænger udenpå tøjet.

Tilliden til Energinet kan være på et lille sted. Min opfordring til Energinet er, at de skal lægge alt tilgængeligt materiale frem i en åben inddragelsesproces med berørte borgere. De bliver ikke mere utrygge. De er allerede meget utrygge efter det miserable forløb, der hidtil har været.

Jeg har klaget over lukketheden og hemmeligholdelsen til blandt andet den ansvarlige bestyrelsesformand i Energinet - tidligere konservativ minister, Lars Barfoed. Jeg kæmper fortsat for mere åbenhed hos Energinet.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestskysten mener: Radikale må langt om længe sige fra over for ultrarød politik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Debat

Debat: Må vi politikere egentlig være her?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Annonce