Annonce
forside

Hemmelighedskræmmeri omkring slusen

En dykkergennemgang af Højer Sluse har vist, at der skal bruges tonsvis specialcement til reparation af slusen. Det siges, at den er flækket flere steder.

Det forekommer mærkeligt, at Digelaget kan reparere slusen uden at andre myndigheder er indblandet, nu hvor slusen er fredet. Tønder Kommune har intet med Højer Sluse at gøre, har man forsikret mig, og Kystinspektoratet er tilsyneladende heller ikke involveret eller informeret om den igangværende reparation.

Man har indtryk af, at Digelaget behandler den foretagne dykkerundersøgelse som en hemmelighed og handler fuldstændig på egen hånd.

Ifølge Kystinspektoratet ville formanden for Digelaget (ham, der proklamerede det historiske toldhus på diget ved Højer Sluse, som blev nedrevet i stedet for fredet, til at være en "Schandfleck", ) offentliggøre resultatet af dykkerundersøgelsen, der blev foretaget i september 2018, men det er ikke sket.

Digelaget har haft ansvaret for vedligehold af diger og slusen og har gjort det godt igennem alle årene, men det hemmelighedskræmmeri, som der praktiseres i forbindelse med dykkerundersøgelsen for nylig fortæller, at det er problematisk at lade et privat selskab, som Digelaget er, stå for de berørte borgeres sikkerhed og for slusens fredede tilstand.

Bernd Carstensen

Klintvej 19

6280 Højer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce