Annonce
Varde

Hemmeligt kunstværk afsløres i Tistrup

Netop nu viser Janus en udstilling med temaet "udkant". Her et billede af Bjarke Regn Svendsen. PR-foto

Tistrup: Janus er fuld af hemmeligheder for tiden, men vil gerne røbe, at et kunstværk er undervejs til Tistrup. At det bliver stillet op udendørs på et sted, der indtil videre er hemmeligt. Og at stedet og kunstværket afsløres søndag 20. oktober.

Kunstværket har forbindelse til udstillingen Ud Kant, der åbner i Janus Vestjyllands Kunstmuseum 12. oktober, men til forskel fra udstillingen, der slutter i 2020, bliver kunstværket stående. Det er desuden et led i udviklingsplanen med Tistrup som kunstens by, og det er støttet af kommunen.

Afsløringen foregår søndag 20. oktober kl. 13, hvor alle interesserede er velkomne til i samlet flok at gå fra Janus ud til kunstværket.

Samme eftermiddag kl. 14 er der Artists Talk i Janus. Det er også i forbindelse med Ud Kant-udstillingen, der handler om udkantsområder, og viser værker af en lang række både ældre, afdøde kunstnere og samtidskunstnere.

Blandt sidstnævnte er Bjarke Regn Svendsen, Tistrup, der vil holde dagens Artists Talk om egne værker og om emnet "udkant" i det hele taget.

Annonce
Bjarke Regn Svendsen holder en Artists Talk om temaet udkant og om udstillingen på Janus. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce