Annonce
Varde

Hemmeligt kunstværk afsløres i Tistrup

Netop nu viser Janus en udstilling med temaet "udkant". Her et billede af Bjarke Regn Svendsen. PR-foto

Tistrup: Janus er fuld af hemmeligheder for tiden, men vil gerne røbe, at et kunstværk er undervejs til Tistrup. At det bliver stillet op udendørs på et sted, der indtil videre er hemmeligt. Og at stedet og kunstværket afsløres søndag 20. oktober.

Kunstværket har forbindelse til udstillingen Ud Kant, der åbner i Janus Vestjyllands Kunstmuseum 12. oktober, men til forskel fra udstillingen, der slutter i 2020, bliver kunstværket stående. Det er desuden et led i udviklingsplanen med Tistrup som kunstens by, og det er støttet af kommunen.

Afsløringen foregår søndag 20. oktober kl. 13, hvor alle interesserede er velkomne til i samlet flok at gå fra Janus ud til kunstværket.

Samme eftermiddag kl. 14 er der Artists Talk i Janus. Det er også i forbindelse med Ud Kant-udstillingen, der handler om udkantsområder, og viser værker af en lang række både ældre, afdøde kunstnere og samtidskunstnere.

Blandt sidstnævnte er Bjarke Regn Svendsen, Tistrup, der vil holde dagens Artists Talk om egne værker og om emnet "udkant" i det hele taget.

Annonce
Bjarke Regn Svendsen holder en Artists Talk om temaet udkant og om udstillingen på Janus. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce