Annonce
Varde

Henne Golfklub holder åbent, mens andre lukker ned: - Der er vel det samme som at gå en tur i skoven sammen

Mens andre golfbaner er lukket ned, så var der liv på Henne Golfklub fredag ved middagstid. Foto: Martin Ravn
Dansk Golf Union og Blåvandshuk Golfcenter kritiserer, at Henne Golfklub vælger at holde åbent, når alle andre golfbaner lukker ned. Henne Golfklubs formand mener, at klubben blot følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.
Annonce

Henne: Dansk Golf Union, DGU, har en klar anbefaling: "Det vil igen blive tid til golf, når situationen er under kontrol, men for nu anbefaler DGU, at vi indstiller vores fantastiske idræt til fordel for at støtte op om og tage et fælles ansvar for at mindske spredning af coronavirus."

Den opfordring er blevet hørt. Langt de fleste danske golfbaner er lukket totalt ned. Men det gælder ikke Henne Golfklub, hvor der stadig er åbent for privat spil.

- Vi tænker, at det er sundhedsmyndighedene, der afgør, hvordan vi danskere skal agere, og da golfspil kan foregå inden for disse rammer, ser vi ikke noget problem i det. Der er intet forbud mod privat spil, og vi har 70 hektar, som man helt naturligt bliver fordelt på, skriver formand Benny Franz i en mail.

Donerer ekstraindtægt

  • I øjeblikket tjener Henne Golfklub flere penge end normalt, fordi golfspillerne ikke har mange andre baner at spille på.
  • Den ekstra indtægt har klubbet besluttet at donere. Det er ikke besluttet, hvad det præcis skal doneres til, men det bliver noget corona-relateret hjælpearbejde.
  • Om årsagen til donationen siger formand Benny Franz, at det er for at gøre det klart, at Henne Golfklub ikke holder åbent for at tjene ekstra penge: - Vi gør det, fordi vi synes, det er sundt at komme ud og gå en tur, uanset om man har en golfbold med, eller om man går i skoven.
Annonce

Politi griber ikke ind

Politiet bekræfter, at der ikke er noget forbud:

- Der er for så vidt ikke noget i vejen for, at man går og spiller golf ude i det fri. Bare man ikke stimler sammen, lyder det fra vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Men i dele af golfverdenen er der stor skuffelse over Henne Golfklub:

- Vi har jo givet en anbefaling, fordi vi synes, at alle skal gøre det. Og det gør vi i bedste mening for både golfspillere og for Danmark som sådan, siger Lars Broch Christensen, formand for DGU.

- Det duer jo ikke det her. Vi er nødt til at være fælles om den her kamp for at bekæmpe det, siger Peter Nielsen, direktør for Blåvandshuk Golfcenter.

Annonce

Masser af plads

Benny Franz forstår ikke problemet:

- At der ankommer to-fire personer med 5-10 minutters mellemrum, går ud på banen, og efter spil kører hjem, gør jo, at man ikke kommer i nærheden af hinanden. Der er vel det samme som at gå en tur i skoven sammen, skriver han.

Men fra DGU er vurderingen en helt anden:

- Man er ikke 10, det er rigtigt. Men man er fire, og man skal slå ud fra det samme sted, og man skal putte de samme steder. Der forestiller vi os, at det kan være svært at holde afstand, siger Lars Broch Christensen.

Henne Golfklub påpeger, at der er taget forholdsregler. Alle arrangementer er aflyst, ligesom kontor, butik og omklædning er lukket. Og hvis man alligevel har behov for at komme indenfor, så er der håndsprit tilgængeligt. Foto: Martin Ravn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce