Annonce
Varde

Henne Strand Camping & Resort: Vi er spændt på, om vi får lov at holde åbent

Peder Kristensen er spændt på, om campingpladser også bliver lukket. På nogle måder ville det være lettere - på andre ikke. Her med sin hustru Tina, da pladsen fik opført luksushytter i lærke-rede-form. Arkivfoto: André Thorup
Helårspladserne i Varde Kommune har åbent – mange åbner først næste weekend eller til påske – men alle følger sundhedsstyrelsen anbefalinger og tænker og snakker corona hele tiden.
Annonce

Varde: Campingfolket er i gang med at nyde forårssolen på helårspladserne i Varde Kommune, men måske er det bare et spørgsmål om tid. Indehaver af Henne Strand Camping, Peder Kristensen, er spændt på, om der kommer en officiel lukning. Og uanset hvor gerne han vil servicere pladsens faste gæster, så er der en udbredt usikkerhed. - Der er ingen forretning, for her er kun ganske få gæster, og vi har over dobbelt så meget arbejde, mens pengene bare fosser ud af pladsen.

Henne Strand Camping & Resort

  • Er helårsåbent, med 260 pladser.
  • Er drevet af Tina og Peder Kristensen siden 1999. De overtog pladsen efter hendes forældre i 2004.
  • Er fem-stjernet.
  • Pt 75-80 vogne på pladsens 42.000 kvadratmeter.
Annonce

Annulerer bookinger i stor stil

- Der er folk på pladsen, og vi er en serviceforretning, og vi vil meget gerne servicere vores gæster, men vi er også en forretning, og vi har et ansvar overfor vores medarbejdere og vores kunder, siger Peder Kristensen og fortsætter: - Vi annullerer bookinger for 100.000 kroner om dagen, men hvis vi bare selv beslutter at lukke, så skal vi forklare os, og for en del af vores gæster er vi muligheden for frisk luft, fremfor en lille lejlighed i byen. Hvis vi bliver lukket, så er det et fælles ansvar, og så vil vi finde en løsning.

Annonce

Ukendt farvand

Peder Kristensen tog coronaen alvorligt allerede for fire uger siden, så pladsen har rigeligt med sprit. Fitness, aktivitetscenter og vandland er lukket, køkkenerne er skiltet med det maksimale antal brugere ad gangen, og der er sat ekstra tid af til afspritning, ud over den sædvanlige rengøring. - Normalt har vi fyldt i påsken, og hvis vi var fyldt, kunne vi ikke holde åbent. Men med dem, der er her nu, så kan vi håndtere det. Det er ukendt farvand. Vi forholder os til coronaen hver dag, og vi er udmærket klar over, at vi har et ansvar i forhold til os selv, vores renomme og gæsternes sundhed, siger Peder Kristensen.

Annonce

Nemmere at blive lukket - og så dog

Han og hustruen Tina sørger hver dag for de nyeste opdateringer på pladsens hjemmeside, og ellers har de travlt i telefonerne, med aflysninger og med information til de mange gæster, der ringer for at høre, om der er åbent eller ej. - Vi er spændt på, om vi bliver lukket. Man kan sige, det var nemmere, hvis vi blev lukket nu, ligesom den lock-down, der er blevet udstedt mod restauranter og andre servicefag. Omvendt må man sige, at hvis vi først bliver lukket, så bliver det sværere at starte op igen – når vi er i gang, bliver det lettere at komme hurtigt tilbage til normal drift. Og så længe vi må holde åbent, har vi en forpligtelse overfor gæsterne. Så der er for og imod, siger Peder Kristensen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Lamborgvej bliver asfalteret

Annonce