Annonce
Varde

Henne Strand glimrer på top 17 over Europas bedste feriemål

Henne Strand er kommet i fint, europæisk selskab på CNNs top-17 liste. Arkivfoto

Det verdensomspændende amerikanske nyhedsnetværk CNN har publiceret en liste over de 17 bedste steder at besøge i Europa. Henne Strand er med.

Henne: Henne Strand indgår som eneste danske destination - og udover Lofotent eneste nordiske destination - på det verdensomspændende amerikanske nyhedsnetværk CNN's liste over de 17 bedste steder at besøge i Europa. CNN kalder sin liste en moderne Grand Tour. Navnet refererer til renæssancens dannelsesrejser, hvor unge adelsfolk rejste rundt og besøgte Europas bedste steder med fokus på klassisk åndsliv og smag.

Annonce

CNN top 17

1: Picos de Europa, nationalpark, Spanien

2: Lofoten, Norge

3: Apuseni-bjergene, Rumænien

4: Efesos, Tyrkiet

5: Avignon, Frankrig

6: Lissabon, Portugal

7: Dingle-halvøen, Irland

8: Plovdiv, Bulgarien

9: Pompeji, Italien

10: Athen, Grækenland

11: Saltzburg, Østrig

12: Henne Strand, Danmark

13: Brügge, Belgien

14: Düsseldorf, Tyskland

15: Wroclaw, Polen

16: Groningen, Holland

17: Cairngorm Nationalpark, Skotland

Smukke, vindblæste strande

Nyhedsmediet fremhæver Henne Strand som en vindende feriedestination med smukke vindblæste strande og et indbydende kystlandskab med gode muligheder for friluftsaktiviteter samt den spektakulære to-stjernede Michelin-restaurant, Henne Kirkeby Kro.

Nyhedsnetværket kalder ligefrem Henne Strand en "ferie-himmel for danskere, som elsker outdoor-livet".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce