Annonce
Billund

Henning ser rødt: Frihavnens beboere slipper ikke for stor huslejestigning

Peter Poulsen, formand for bruger-pårårenderådet på Frihavnen, er chokeret over den huslejestigning, som nu rammer blandt andre hans farbror. Han har dog ikke tænkt sig at give op. Arkivfoto: John Randeris

Voksenudvalget har fået juristernes ord for, at Billund Kommune ikke må hjælpe beboerne på Frihavnen ved at påtage sig en større del af udgifterne ved ombygningen. Bruger-pårørenderåd har allieret sig med jurister fra ÆldreSagen.

Annonce

Vorbasse: Forleden blev beboernes klage over en huslejestigning på omkring 1100 kroner afvist i byrådssalen. Nu følger voksenudvalget trop, så end ikke forsøget på at komme beboerne i møde ved at kommunen påtager sig en del af stigningen, bliver til noget.

Voksenudvalget har ellers spurgt sig for hos juridiske eksperter om, det nye gangareal på Frihavnen kunne blive betegnet som serviceareal i stedet for boligareal. Dermed kunne beboerne nemlig slippe for den ekstra regning. Det kan det ikke.

Formand Robert Terkelsen (V) og et flertal i udvalget henholder sig til den udlægning.

- Vi er nødt til at følge reglerne. Jeg synes, det er ærgerligt, at beboerne ikke kan slippe for en huslejestigning, men jeg føler altså også, at de med renoveringen får et bedre hjem end før, siger han.

Sagen kort

De nuværende beboere på Frihavnen får en stor huslejestigning for at lappe det hul, der gennem en længere årrække er opstået i regnskabet.Beboerne kunne ifølge et notat fra kommunen være sluppet med en meget lavere huslejestigning, hvis huslejen gennem årene havde været tidssvarende.

Sagen har siden efteråret bølget gennem det politiske system, men på bundlinjen står, at der skal rettes op på regnskabet. Det ser pt. ud til, at den regning kun kan lande et sted: Hos beboerne.

frihavnenvorbasse pleje- og aktivitetscenter
Annonce

Så usympatisk

Henning Sejer Madsen (DF) har et helt andet syn på den sag og så med egne ord "helt rødt", da udvalget diskuterede sagen.

- Det er så usympatisk. De mennesker derude har virkelig ikke fortjent det her. Det kan bare ikke være rigtigt, lyder det fra Henning Sejer Madsen.

Han bad i voksenudvalget om at få sagen udsat og undersøgt igen. Det var der ikke flertal for.

Annonce

Dybt skræmmende

I Vorbasse sider Peter Poulsen, formand for bruger- og pårørenderådet, og undrer sig. Han kalder sagen "dybt skræmmende" og "fuldstændig vanvittig".

- Man kan spørge på en bestemt måde, så man er sikker på at få de svar, man gerne vil have. Jeg synes, det er det, juristerne har gjort i den her sag, siger han.

Han har dog ikke tænkt sig at opgive kampen for, at hans farbror og andre beboere skal slippe for en huslejestigning. Han går nu videre med sagen og har blandt andet kontaktet ÆldreSagens jurister.

Sagen går nu videre til økonomiudvalget og byrådet.

I voksenudvalget stemte et flertal bestående af formand Robert Terkelsen (V), næstformand Kris Jensen Skriver (S) samt Annette Lundgaard (V), Bjarne Larsen (V), Ulrich Kristensen (RV) og Jeyarajah Rasiah (S) for, at kommunen ikke fraviger reglerne. Henning Sejer Madsen (DF) stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce