Annonce
Billund

Henning ser rødt: Frihavnens beboere slipper ikke for stor huslejestigning

Peter Poulsen, formand for bruger-pårårenderådet på Frihavnen, er chokeret over den huslejestigning, som nu rammer blandt andre hans farbror. Han har dog ikke tænkt sig at give op. Arkivfoto: John Randeris

Voksenudvalget har fået juristernes ord for, at Billund Kommune ikke må hjælpe beboerne på Frihavnen ved at påtage sig en større del af udgifterne ved ombygningen. Bruger-pårørenderåd har allieret sig med jurister fra ÆldreSagen.

Vorbasse: Forleden blev beboernes klage over en huslejestigning på omkring 1100 kroner afvist i byrådssalen. Nu følger voksenudvalget trop, så end ikke forsøget på at komme beboerne i møde ved at kommunen påtager sig en del af stigningen, bliver til noget.

Voksenudvalget har ellers spurgt sig for hos juridiske eksperter om, det nye gangareal på Frihavnen kunne blive betegnet som serviceareal i stedet for boligareal. Dermed kunne beboerne nemlig slippe for den ekstra regning. Det kan det ikke.

Formand Robert Terkelsen (V) og et flertal i udvalget henholder sig til den udlægning.

- Vi er nødt til at følge reglerne. Jeg synes, det er ærgerligt, at beboerne ikke kan slippe for en huslejestigning, men jeg føler altså også, at de med renoveringen får et bedre hjem end før, siger han.

Annonce

Sagen kort

De nuværende beboere på Frihavnen får en stor huslejestigning for at lappe det hul, der gennem en længere årrække er opstået i regnskabet.Beboerne kunne ifølge et notat fra kommunen være sluppet med en meget lavere huslejestigning, hvis huslejen gennem årene havde været tidssvarende.

Sagen har siden efteråret bølget gennem det politiske system, men på bundlinjen står, at der skal rettes op på regnskabet. Det ser pt. ud til, at den regning kun kan lande et sted: Hos beboerne.

frihavnenvorbasse pleje- og aktivitetscenter

Så usympatisk

Henning Sejer Madsen (DF) har et helt andet syn på den sag og så med egne ord "helt rødt", da udvalget diskuterede sagen.

- Det er så usympatisk. De mennesker derude har virkelig ikke fortjent det her. Det kan bare ikke være rigtigt, lyder det fra Henning Sejer Madsen.

Han bad i voksenudvalget om at få sagen udsat og undersøgt igen. Det var der ikke flertal for.

Dybt skræmmende

I Vorbasse sider Peter Poulsen, formand for bruger- og pårørenderådet, og undrer sig. Han kalder sagen "dybt skræmmende" og "fuldstændig vanvittig".

- Man kan spørge på en bestemt måde, så man er sikker på at få de svar, man gerne vil have. Jeg synes, det er det, juristerne har gjort i den her sag, siger han.

Han har dog ikke tænkt sig at opgive kampen for, at hans farbror og andre beboere skal slippe for en huslejestigning. Han går nu videre med sagen og har blandt andet kontaktet ÆldreSagens jurister.

Sagen går nu videre til økonomiudvalget og byrådet.

I voksenudvalget stemte et flertal bestående af formand Robert Terkelsen (V), næstformand Kris Jensen Skriver (S) samt Annette Lundgaard (V), Bjarne Larsen (V), Ulrich Kristensen (RV) og Jeyarajah Rasiah (S) for, at kommunen ikke fraviger reglerne. Henning Sejer Madsen (DF) stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce