Annonce
Sydjylland

Henrik Dahl efter undskyldning: Spidskandidat bør melde sig ud

Henrik Dahl fik et af Liberal Alliances fire mandater ved folketingsvalget i år. Arkivfoto: André Thorup
Folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) undskyldte onsdag aften for sin hårde kritik af flere partifæller efter sidste uges folketingsvalg. Spidskandidat i Sydjylland, Steen Holm Iversen (LA), har tidligere udtalt, at hvis Henrik Dahl fik lov til at beholde sin plads, ville han blive løsgænger, og det løfte bør han overholde, mener Henrik Dahl.

Krisemøde: Efter et krisemøde i Liberal Alliances hovedbestyrelse onsdag aften, har folketingsmedlem Henrik Dahl postet en undskyldning på Facebook til partifællerne Anders Samuelsen, Thyra Frank og Mette Bock.

Liberal Alliance led stor tilbagegang ved folketingsvalget, hvor de gik fra 13 til kun fire mandater. Dagen efter valget havde Henrik Dahl blandt andet beskyldt daværende politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, for nepotisme for at have givet sin søster, Mette Bock, en ministerpost.

Henrik Dahls udtalelser blev mødt af stor kritik fra Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Steen Holm Iversen.

Han har for nylig sagt, at han vil melde sig ud af Liberal Alliance og blive løsgænger, hvis sagen ikke får konsekvenser for Henrik Dahl.

- Hvis man lader det her gå upåagtet hen. Hvis der ikke kommer nogen form for sanktion, og man bliver ved med at have Henrik Dahl siddende i inderkredsen, så vil det i mine øjne tegne det her projekt og parti, som Alex Vanopslagh nu forsøger at skabe. Det er et udtryk for nogle værdier, som jeg i hvert fald ikke kan se mig selv i, sagde Steen Holm Iversen til DR.

Annonce

Steen Holm Iversen har markedsført sit kandidatur meget kraftigt på, at han er en mand af den gamle skole og en mand af sit ord. Min stilling hos partiet er uforandret, så jeg ser frem til, at han lever op til sit ord og melder sig ud af Liberal Alliance. Det er ham, der stiller ultimative krav.

Henrik Dahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance.

Mulig løsgænger

Men efter krisemødet i Liberal Alliances hovedbestyrelse onsdag aften, har Henrik Dahl altså valgt at sige undskyld for de hårde ord, han brugte til at kritisere.

- Aftalen er, at kritik skal holdes i et ordentligt sprog, og det er jeg med på. Derfor skylder jeg også en undskyldning. Det afslutter sådan set sagen. Der er ikke mere i den, og det synes jeg er fair nok. Det er en afvejning, der gør, at vi kan blive ved med at have en kritisk diskussion om fortiden, siger Henrik Dahl.

Og truslen om at miste et LA-byrådsmedlem bekymrer ham derfor ikke.

- Steen Holm Iversen har markedsført sit kandidatur meget kraftigt på, at han er en mand af den gamle skole og en mand af sit ord. Min stilling hos partiet er uforandret, så jeg ser frem til, at han lever op til sit ord og melder sig ud af Liberal Alliance. Det er ham, der stiller ultimative krav, siger Henrik Dahl og fortsætter:

- Han har ført sig frem på sin ordentlighed, sin redelighed og ordholdenhed, og så er der kun en mulighed, hvis han er en mand af ære, siger han.

Steen Holm Iversen har ikke ønsket at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Han har dog noteret, at der efter hovedbestyrelsesmødet er kommet en undskyldning fra Henrik Dahl.

Henrik Dahl, der blev valgt ind ved sidste folketingsvalg i 2015, tabte spidskandidaturet i Sydjyllands Storkreds til Steen Holm Iversen. Til trods for en plads længere nede på listen, blev Henrik Dahl dog alligevel valgt ind som den eneste kandidat i Sydjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Minigraver kørte ind i bil

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce