Annonce
Esbjerg

Henrik Dahl: Har det fint med at regeringssamarbejdet stopper

Folketingsmedlem Henrik Dahl afgav sin stemme i Ribe, inden turen over et grundlovsmøde gik til Christiansborg for at følge valgaftenen sammen med resten af LA-folketingsgruppen. Han har det fint med, at samarbejdet mellem V, LA og K stopper nu. Foto: André Thorup
Efter en lang dag med stemmeboks i Ribe Hallen og grundlovstale i Vejrup har Liberal Alliances folketingsmedlem Henrik Dahl det fint med, at VLAK-samarbejdet stopper nu.

Ribe: Som bosiddende i Ribe startede Henrik Dahl Grundlovsdag med at gå i stemmeboksen i Ribe Hallen, men dette var blot første del af en travl dag for LA-politikeren.

Henrik Dahl besøgte selv Ribe Hallen, idet kæresten var på arbejde, hvorefter turen gik til Vejrup, hvor han skulle overholde en gammel aftale.

- Jeg skulle holde grundlovstalen kl. 14 i Vejrup. Det er den tidligere præst fra Vester Vedsted, Uffe Vestergaard, der vil starte en ny grundlovstradition i Vejrup, og det var et rigtigt hyggeligt arrangement i præstegårdshaven, siger Henrik Dahl og forklarer, hvordan omkring 70 mennesker hyggede sig med musik og taler i præstens have.

Herefter gik turen mod København, hvor der er fællesspisning med Liberal Alliance på Christiansborg, hvorefter alle skal følge valgaftenen på tv.

- Det bliver spændende at følge. Vi er allerede nu klar over, at Liberal Alliance får et vanskeligt valg, siger Henrik Dahl, der regner med et resultat mellem klokken 23.00 og midnat, og han tror, at LA får fem-seks mandater.

For Henrik Dahl er succeskriteriet for aftenens valg ganske klart.

- Jeg vil rigtigt gerne fortsætte i Folketinget, og man siger, at det tager fire år at blive en god MF'er, siger Henrik Dahl, der udover personlig succes også gerne ser, at V og K klarer sig godt. Men et videre samarbejde ser han ikke som sandsynligt.

- Jeg har det fint med, at det stopper nu. Det kan jeg vist godt sige nu, for jeg synes ikke, regeringssamarbejdet fungerede, siger Henrik Dahl, hvis plads i Folketinget skal sikres via en indviklet fordelingsnøgle mellem Sydjyllands, Fyns- og Sjællands storkredse.

Annonce

Nr. 4

Henrik Dahl er opstillet som nr. 4 for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds efter Steen Holm Iversen, Martin Boye og Claus Hansen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce