Annonce
Sydjylland

Henrik Dahl vraget som spidskandidat i Liberal Alliance

Henrik Dahl må se sig slået som Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Steen Holm Iversen løber med sejren.

Liberal Alliances medlemmer har fravalgt folketingsmedlem Henrik Dahl som partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Byrådsmedlem i Varde Steen Holm Iversen løber med sejren og arver Mette Bocks trone øverst på stemmesedlen.

Spidskandidatur: Et jubelbrøl bryder ud og klapsalverne tager til.

Liberal Alliances medlemmer har talt, og de vil have Steen Holm Iversen, byrådsmedlem i Varde, som Liberal Alliances spidskandidat frem mod næste folketingsvalg. Dermed har det etablerede folketingsmedlem Henrik Dahl tabt kampen om partidronningen Mette Bocks trone. 56-64 var stillingen, da kampen blev fløjtet af mandag aften på en herregård i Haderslev.

- Jeg vidste, det blev tæt, så jeg er ikke overrasket. Men enhver vil da gerne vinde den interne skønhedskonkurrencen, siger Henrik Dahl, der op til valget erkendte, at sommerfugle rumsterede i maven.

Annonce

Splittet

Valgplakater og valgbrochurer vidnede om, at begge kandidater mente det seriøst, da de mødtes ansigt til ansigt foran partiets medlemmer. Som aftenen skred frem blottede kandidaterne mere og mere af den kerne, der længere har splittet partiet: Hvor meget må og skal man gå på kompromis med de liberale værdier, bare fordi man er i regering?

Et medlem spurgte ind til det omdiskuterede maskeringsforbud og hun ville vide, hvordan kandidaterne hver især ville kæmpe for frihedsrettigheder fremover. Liberal Alliance stemte i Folketinget for maskeringsforbuddet, hvilket har skabt stor utilfredshed og kritik fra baglandet.

- Vores tid i regering har udfordret partiet, fordi vi er et ungt parti. Vi har lært noget. Jeg er glad, og i aften er en sejr for partiet, siger Steen Holm Iversen.

Både han og Henrik Dahl glæder sig over, at det lykkedes af mobilisere 120 partimedlemmer i forbindelse med valget af spidskandidat. Begge mener de, at der tegner sig et godt samarbejde under den kommende valgkamp, hvor målet er at få genvalgt to kandidater fra Liberal Alliance til Folketinget.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce