Annonce
Billund

Henrik Dam slog Ib Kristensen

Henrik Dam vandt over Ib Kristensen, da der blev samlet lidt over 2000 kroner ind til Stafet for Livet. Arkivfoto

Krogager: Det endte med et overskud på 2.273 kroner, da der lørdag var støttedag i Stenderup-Krogager forud for Stafet for Livet i september i Filskov.

Arrangørerne på dagen var blandt andre Herluf Hansen fra den lokale bobklub.

- Tidspunktet for dagen var desværre uheldigt. Mange af bobspillerne spiller også krocket, og det var et stort stævne samme dag. Så vi var desværre ikke for mange. Under 100 besøgende i løbet af dagen, men fik spillet en masse bob. Det skal dog ikke afholde os for at prøve igen eller prøve noget andet næste år, siger Herluf Hansen.

På dagen mødtes også Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) og Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen (V) i en bobdyst. Her vandt Henrik Dam med en enkelt brik efter en lang dyst, beretter Herluf Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce