Annonce
Tønder

Henrik Frandsen: Alle Tønders skolebørn skal corona-testes to gange om ugen - håber på skoleåbning mandag

Tønders borgmester Henrik Frandsen mener, at der er udsigt til, at også de ældste klasser kommer i skole fra på mandag. I løbet af den kommende tid skal alle Tønders skolebørn corona-testes to gange om ugen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der skal etableres testkapacitet rundt om i Tønder kommune, hvor alle skolebørn og -personale skal testes to gange ugentligt. Borgmester Henrik Frandsen forventer, at skolerne åbnes regionalt fra i næste uge.
Annonce

Tønder: Tønders borgmester, Henrik Frandsen (TL), forventer at alle klasser i Tønders skoler, kan komme i skole fra på mandag den 1. marts. Det siger han, efter at han mandag formiddag holdt video-møde med sine 97 borgmesterkolleger og fire forskellige ministre.


Vi skal forberede os på at teste massivt. Og der får kommune opgaven to gange om ugen, at teste de store børn og lærerne.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Listen


-  Det siger mig noget om, at når Mette Frederiksen går på landsdækkende tv på onsdag, så vil hun nok sige et eller andet om 1. marts.  Det er ikke sikkert, at det bliver i hele landet - der er jo nogle kommuner i nærheden af os for eksempel Aabenraa og Kolding, som har høje smittetal. Men der blev klart givet udtryk for, at man ville se på det (en delvis åbning, red.) regionalt, fortalte Henrik Frandsen umiddelbart efter mødet, som var indkaldt af justitsminister Nick Hækkerup (S).

Annonce

To ugentlige tests

Ifølge Henrik Frandsen kom ministrene ikke med nogle håndfaste løfter om skoleåbninger fra på mandag, men han påpeger,  at det var hans fornemmelse, at det var det, som  var underforstået. Han begrunder sin fornemmelse med, at han og hans borgmesterkolleger fik til opgave hurtigst muligt at stå for to ugentlige corona-test for alle børn og personalet på de kommunale skoler.

- Vi skal forberede os på at teste massivt. Og det er hurtig-test, vi taler om. Og der får kommunen opgaven to gange om ugen at teste de store børn og lærerne, fortæller Henrik Frandsen.

Det er et større logistisk apparat, som Tønder kommune skal sætte i gang, og Henrik Frandsen har endnu ikke et bud på, hvor de kommunale test-centre skal placeres geografisk, eller hvordan testene skal foretages rent praktisk.

- Man vil gå væk fra mobile test-enheder, og til det, som ministeren kaldte fintmasket net af stationære test-steder. Vi skal da mindst have fire, tænker jeg - en i Tønder, en i Løgumkloster, en i Toftlund og en i Skærbæk, fordi det er her, vi har de store skolebørn, siger Henrik Frandsen.

- Kom det frem, hvornår dette skal rulles ud?

-  Vi fik bare at vide, at det skulle gå så hurtigt som muligt. Men jeg tænker da, at jo mere vi skal åbne samfundet, jo flere skal testes, siger Henrik Frandsen, som derimod ikke fik nyt fra ministrene med tilbage til det lokale forretningsliv.

- Nej, det ville de ikke udtale sig om. Det betyder ikke, at de siger nej - de ville bare ikke udtale sig om det. Der lå ikke noget specifikt om genåbning, men i min verden ligger det mellem linjerne, siger Henrik Frandsen.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om næste skridt i en eventuel i corona-genåbning på onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Vejen For abonnenter

Region Syddanmark erkender problemer med bestilling af vaccine-tid: - Det er ikke nemt at finde rundt i for borgerne

Annonce