Annonce
Tønder

Henrik Frandsen vil i Folketinget for Venstre

I november tabte Henrik Frandsen, Skærbæk, kampvalget om at blive formand for Landbrug og Fødevarer og efterfølgende trak han sig fra næstformandsposten i landbrugets hovedorganisation. Nu gør Henrik Frandsen så et forsøg på at skabe sig en politisk karriere, idet han er på vej til lade sig opstille som kandidat til Folketinget for Venstre i Tønderkredsen.

Således er han kredsbestyrelsens forslag til en kandidat, når Venstre i Tønder Kommune holder opstillingsmøde onsdag den 23. januar kl. 19.30 på Centralhotellet i Løgumkloster.

Kredsbestyrelsens formand, Peter Thyssen, oplyser i en pressemeddelelse, at en enig kredsbestyrelse inklusiv bakker fuldt ud op om Henrik Frandsen.

­- Det er dog et åbent opstillingsmøde, så andre kandidater kan selvfølgelig også lade sig foreslå på selve mødet, men der er ikke tvivl om, at den kandidat, som kredsbestyrelsen anbefaler, er Henrik Frandsen, siger Peter Thyssen.

Det er ikke første gang, Henrik Frandsen viser interesse for politik. For fire år siden var han således i spil som mulig kandidat for Venstre til borgmesterposten i Tønder Kommune, men svineavleren fra Skærbæk og daværende formand for Sønderjysk Landboforening trak sit kandidatur inden opstillingsmødet, som endte med at blive et opgør mellem Ole Østvig Nissen og Laurids Rudebeck.

Henrik Frandsen siger:

- Jeg er rigtig glad for, at jeg får mulighed for at stille op til Folketinget for Venstre. Jeg har i mange år været medlem af partiet, og vil gerne søge at sikre Tønders interesser på Christiansborg. Der er mange ting, som vi skal tage fat i - og der mener jeg, at mine netværk fra mine tidligere tillidserhverv kan bruges i stor stil.

Henrik Frandsen pointerer, at han vil være hele områdets kandidat - ikke bare en landbrugets mand.

- Jeg er erhvervsmand - og så fokuserer jeg på helheden og de samlede udfordringer, siger han.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 var Venstres kandidat, Erik Nørreby, der til daglig er ejendomsmægler og borgmester på Fanø. Nørreby trak sig dog som kandidat efter et skuffende valgresultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce