Annonce
Tønder

Henrik Frandsen vil i Folketinget for Venstre

I november tabte Henrik Frandsen, Skærbæk, kampvalget om at blive formand for Landbrug og Fødevarer og efterfølgende trak han sig fra næstformandsposten i landbrugets hovedorganisation. Nu gør Henrik Frandsen så et forsøg på at skabe sig en politisk karriere, idet han er på vej til lade sig opstille som kandidat til Folketinget for Venstre i Tønderkredsen.

Således er han kredsbestyrelsens forslag til en kandidat, når Venstre i Tønder Kommune holder opstillingsmøde onsdag den 23. januar kl. 19.30 på Centralhotellet i Løgumkloster.

Kredsbestyrelsens formand, Peter Thyssen, oplyser i en pressemeddelelse, at en enig kredsbestyrelse inklusiv bakker fuldt ud op om Henrik Frandsen.

­- Det er dog et åbent opstillingsmøde, så andre kandidater kan selvfølgelig også lade sig foreslå på selve mødet, men der er ikke tvivl om, at den kandidat, som kredsbestyrelsen anbefaler, er Henrik Frandsen, siger Peter Thyssen.

Det er ikke første gang, Henrik Frandsen viser interesse for politik. For fire år siden var han således i spil som mulig kandidat for Venstre til borgmesterposten i Tønder Kommune, men svineavleren fra Skærbæk og daværende formand for Sønderjysk Landboforening trak sit kandidatur inden opstillingsmødet, som endte med at blive et opgør mellem Ole Østvig Nissen og Laurids Rudebeck.

Henrik Frandsen siger:

- Jeg er rigtig glad for, at jeg får mulighed for at stille op til Folketinget for Venstre. Jeg har i mange år været medlem af partiet, og vil gerne søge at sikre Tønders interesser på Christiansborg. Der er mange ting, som vi skal tage fat i - og der mener jeg, at mine netværk fra mine tidligere tillidserhverv kan bruges i stor stil.

Henrik Frandsen pointerer, at han vil være hele områdets kandidat - ikke bare en landbrugets mand.

- Jeg er erhvervsmand - og så fokuserer jeg på helheden og de samlede udfordringer, siger han.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 var Venstres kandidat, Erik Nørreby, der til daglig er ejendomsmægler og borgmester på Fanø. Nørreby trak sig dog som kandidat efter et skuffende valgresultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Sønderborg

Minigraver kørte ind i bil

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce