Annonce
Tønder

Henrik Frandsen vil i Folketinget for Venstre

Annonce

I november tabte Henrik Frandsen, Skærbæk, kampvalget om at blive formand for Landbrug og Fødevarer og efterfølgende trak han sig fra næstformandsposten i landbrugets hovedorganisation. Nu gør Henrik Frandsen så et forsøg på at skabe sig en politisk karriere, idet han er på vej til lade sig opstille som kandidat til Folketinget for Venstre i Tønderkredsen.

Således er han kredsbestyrelsens forslag til en kandidat, når Venstre i Tønder Kommune holder opstillingsmøde onsdag den 23. januar kl. 19.30 på Centralhotellet i Løgumkloster.

Kredsbestyrelsens formand, Peter Thyssen, oplyser i en pressemeddelelse, at en enig kredsbestyrelse inklusiv bakker fuldt ud op om Henrik Frandsen.

­- Det er dog et åbent opstillingsmøde, så andre kandidater kan selvfølgelig også lade sig foreslå på selve mødet, men der er ikke tvivl om, at den kandidat, som kredsbestyrelsen anbefaler, er Henrik Frandsen, siger Peter Thyssen.

Det er ikke første gang, Henrik Frandsen viser interesse for politik. For fire år siden var han således i spil som mulig kandidat for Venstre til borgmesterposten i Tønder Kommune, men svineavleren fra Skærbæk og daværende formand for Sønderjysk Landboforening trak sit kandidatur inden opstillingsmødet, som endte med at blive et opgør mellem Ole Østvig Nissen og Laurids Rudebeck.

Henrik Frandsen siger:

- Jeg er rigtig glad for, at jeg får mulighed for at stille op til Folketinget for Venstre. Jeg har i mange år været medlem af partiet, og vil gerne søge at sikre Tønders interesser på Christiansborg. Der er mange ting, som vi skal tage fat i - og der mener jeg, at mine netværk fra mine tidligere tillidserhverv kan bruges i stor stil.

Henrik Frandsen pointerer, at han vil være hele områdets kandidat - ikke bare en landbrugets mand.

- Jeg er erhvervsmand - og så fokuserer jeg på helheden og de samlede udfordringer, siger han.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 var Venstres kandidat, Erik Nørreby, der til daglig er ejendomsmægler og borgmester på Fanø. Nørreby trak sig dog som kandidat efter et skuffende valgresultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce