Annonce
Esbjerg

Henrik løb Esbjerg City Half med to børn i en dobbelt babyjogger

Her vinder Henrik Andersen Vestkystløbet i tiden 30,57 minutter. I søndags løb han Esbjerg City Half med to børn i en babyjogger. Det gav en 4.plads. Arkivfoto: André Thorup

Esbjerg: Henrik Andersen fra Lindknud, som stiller op for Esbjerg Atletik og Motion, endte på 4.pladsen i Esbjerg City Half, men han var formentlig den deltager, som ydede den største præstation af alle. Som nævnt i mandags-avisen, vandt Jakob Dybdal fra Aarhus 1900 i suveræn stil med tiden 1.12,44 timer, men det hører med til historien, at Henrik Andersen gennemførte hele ruten med sine to børn i en dobbelt babyjogger og blev klappet i mål af tilskuerne. Henrik Andersen var endda i stand til at sprinte i mål og fik noteret tiden en time og 18 minutter. Børnene er den 4-årige Alfred og Eskild på to år.

Det var Henrik Andersen, som i juni, sejrede i Vestkystløbet i tiden 30 minutter og 57 sekunder for de 9,2 kilometer. Henrik Andersen løber også maraton, og i april fik han noteret tiden 2.36,52 i Hamborg, hvor han blev bedste dansker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce