Annonce
Esbjerg

Henrik Lind færdig i Skjern Bank - vestjyder køber ham ud

Henrik Lind har solgt alle sine aktier i Skjern Bank. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Bankdirektør Per Munck lettet over, at der nu er ro om banken igen.

SKJERN: Efter 14 dage med uro på bagsmækken i Skjern Bank, efter at storinvestoren Henrik Lind ryddede pladserne i repræsentantskabet ved en højdramatisk generalforsamling, er Henrik Lind helt og aldeles fortid i Skjern Bank. Det meddelte banken onsdag eftermiddag i en fondsbørsmeddelelse:

- I henhold til kapitalmarkedslovens § 38 og selskabslovens § 55 skal det herved meddeles, at Lind Value IIII ApS per 20. marts 2019 ikke længere ejer noget af aktiekapitalen i Skjern Bank A/S. Lind Value IIII ApS ejes 100 % af Lind Invest ApS, der ejes 100 % af Henrik Lind, stod der i den kortfattede meddelelse.

Bankdirektør Per Munck oplyser til Dagbladet, at banken ikke har haft noget at gøre med at købe Henrik Lind ud. Derimod er det 26 aktionærer, hvoraf hovedparten kommer fra Vestjylland, der har besluttet sig for at gå sammen og købe storaktionæren ud. Hvem de 26 aktionærer er, kan Per Munck ikke udtale sig om, da han har afgivet et tavshedsløfte, og aktionærerne ønsker ikke at stå frem. Per Munck fortæller dog, at de nye aktionærer var enige om, at den uro, som Henrik Linds tilstedeværelse skabte, ikke var af værdi for banken.

- Det er mennesker med hjertet på rette sted, og det er vi meget ydmyge over. Vi er meget glade for, at der nu er kommet ro om banken, og jeg kan sige på alle 160 medarbejderes vegne, at vi er glade for det her, siger Per Munck.

Han understreger samtidig, at Skjern Bank ønsker at sige pænt og ordentligt farvel, for trods den ærgerlige generalforsamlingen, har banken også haft et godt samarbejde med Henrik Lind i de år, der er gået siden Henrik Lind købte sig ind i 2012.

Henrik Lind fik valgt fem medlemmer til repræsentantskabet. Hvordan repræsentantskabets sammensætning nu bliver, er endnu for tidligt at sige noget om, da nyheden kom ind dagen før, at repræsentantskabet skulle konstituere sig.

Annonce

Tilfredsstillende afkast

Lind Invest skriver på sin hjemmeside, at firmaet investerede i Skjern Bank i 2012, da banken havde behov for kapital efter store udlånstab. Ligeledes skriver Lind Invest, at bankens resultater nu er markant forbedret.

- Efter en årrække som største aktionær i Skjern Bank er vi glade for, at vi nu kan realisere et tilfredsstillende afkast på vores investering, udtaler Chief Investment Officer, Kasper Herrestrup i meddelelsen på Lind Invests hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce