Annonce
Tønder

Turismesamarbejde: Læs kommunernes hensigtserklæring

Rømø Tønder Turistforening noterede sig en fremgang på over fire procent i antal af overnatninger i 2018 i forhold til året før. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

TØNDER: Af den hensigtserklæring, som et flertal af politikerne i økonomiudvalget sagde god for den 21. februar, og som nu altså kommer til fornyet politisk behandling, fremgår blandt andet:

"- Fanø, Tønder og Esbjerg Kommuner ønsker at indgå i et fælles destinationssamarbejde på turismeområdet.

Tilsammen kan vi tilbyde en helt enestående kombination af tilbud til turister, der adskiller området fra alle andre destinationer på vestkysten og i Danmark.

- Nogle af elementerne i tilbuddet er: Verdensarv - Nationalpark Vadehavet, øerne i Vadehavet, enestående brede sandstrande, nordens ældste by og levende storby med mulighed for kulturturisme m.m.

- De 3 kommuner har tilsammen over 3 mio. årlige overnatninger af turister, og destinationssamarbejdet lever dermed størrelsesmæssigt op til regeringens ønske om mere turismesamarbejde mellem kommuner. Det nye samarbejde kan tage udgangspunkt i og bygge videre på det arbejde, der allerede er foretaget i Destination Sydvestjylland."

Hensigtserklæringen, der blev formuleret tilbage i januar i år, er indtil den fornyede behandling i Tønder onsdag formiddag underskrevet af de tre borgmestre Sofie Valbjørn, Fanø, Henrik Frandsen, Tønder, og Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce