Annonce
Billund

Vi er blevet trætte og mangler motivation: Virksomheder har skiftet fokus fra coronapakker til trivsel

Marie Skov Lillelund er i samarbejde med DI Sønderjylland klar med et webinar, der kan inspirere til den gode medarbejdertrivsel i coronatid. Foto: Billund ErhvervsFremme
Først handlede virksomhedernes henvendelser til Billund ErhvervsFremme om de økonomiske coronahjælpepakker. Nu handler de ifølge direktør Marie Skov Lillelund i højere grad om at sikre medarbejdernes trivsel, sammenhængskraften og forretningsgrundlaget i virksomheden.

Billund Kommune: I første omgang handlede mange henvendelser til Billund ErhvervsFremme om økonomisk hjælp og støtte til virksomheden under coronakrisen.

De henvendelser kommer stadig, men der er også mere og andet på spil nu, i forhold til det som virksomhederne søger råd og vejledning til.

Det er direktør for Billund ErhvervsFremme Marie Skov Lillelunds klare vurdering.

Annonce

- Nu er det begyndt at handle mere om forretningsudviklingsdelen - hvad gør vi nu? Det gælder både på den korte og den lange bane. Coronakrisen har sat sig dybt i virksomhederne, og der er en metaltræthed i forhold til at arbejde hjemme, overholde restriktioner og få det hele til at gå op, siger Marie Skov Lillelund, der oplever, at lederne lige nu er optagede af at sikre trivsel hos medarbejderne og virksomhedens sammenhængskraft.

Mindre motivation

- Konsekvenserne af corona er ved at sætte sig steder, der kræver nogle nye ledelsesgreb, påpeger Marie Skov Lillelund, der kan høre, at motivationen på arbejdspladserne ikke er den samme, som den har været.

Webinar

  • Webinaret 'Ledelse og medarbejdertrivsel i corona-tid' afholdes online den 24. februar kl 08.30.
  • Der er tilmelding til Billund ErhvervsFremme.

- Nogle skal møde op, mens andre passer deres funktion hjemmefra, og hvis man ikke er skarp i sin ledelse, så kan der ske misforståelser og opstå usikkerhed, siger Marie Skov Lillelund, der anerkender, at hjemmearbejdende medarbejdere lige nu har nok at se til, fordi familie, børn, skole, job og fritid er blevet godt og grundigt blandet sammen.

- Selvom vi møder ind igen og ser hinanden, så vil der stadig være en lang periode, hvor medarbejdertrivslen skal være ekstra i fokus, for medarbejderne møder ikke ind med fyldte batterier, siger Marie Skov Lillelund.

Annonce

Corona har rykket grænser

Oveni hjemsendelserne har der måske også været bekymring for eget eller andres helbredsmæssige situation. Nogle har måske været syge.

- Det gør noget ved vores relationer, og det er rigtig vigtigt, at lederne formår at sørge for, at medarbejdernes lunte ikke bliver alt for kort, påpeger Marie Skov Lillelund, der  uddyber, at corona har sat hele følelsesparametret i spil.


Medarbejderne møder ikke ind med fyldte batterier.

Marie Skov Lillelund, direktør for Billund ErhvervsFremme


- Det har pillet ved vores grænser, vores "rigtigt og forkert", og det er fuldstændig uprøvet land, siger Marie Skov Lillelund.

Annonce

Klar ledelse

Der findes ikke noget enkelt greb, der løser alle udfordringerne.

- Men vi vil gerne hjælpe og støtte op om det, siger Marie Skov Lillelund, der har taget kontakt til DI's regionalforeninger i Sydjylland og Erhvervshuset i forhold til at lave et webinar for virksomhederne.

- Jeg mener, det er rigtig vigtigt som leder at vise omsorg og tage kontakt - ikke kun for at snakke opgavefordeling medarbejder-leder, men også for at lytte ind til, hvad der foregår. Der kan foregå rigtig meget i hovedet på medarbejdere - hvorfor møder nogle for eksempel ind, mens andre arbejder hjemmefra? Derfor er klar ledelse nødvendig, siger Marie Skov Lillelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Annonce