Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Blandt andet grundskolerne er i fare for at lukke ned i en række syd- og sønderjyske sogne på grund af høje lokale smittetal. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Onsdag måtte det første syd- og sønderjyske sogn lukke ned på grund af et for højt smittetal. Få overblikket over, om dit sogn er i fare for at skulle lukke skoler, klubtilbud og fritidsaktiviteter på ny her.

Risiko: Onsdag gik Ølgod Sogn i Varde Kommune i rødt. I sognet med 5000 indbyggere er smittetallet nu så kritisk, at det må lukke ned i mindst en uge.

Samme dystre skæbne har endnu ikke ramt andre sogne i Syd- og Sønderjylland, men en håndfuld er lige på vippen. Det viser tal fra Statens Serum Institut, som netop er begyndt at offentliggøre ultralokale smittetal helt ned på sogneniveau.

På listen over sogne i farezonen er endnu et område i Varde Kommune. Det gælder Lunde Sogn, der nu opfylder et ud af tre af kriterierne for, at en nedlukning sættes i værk.

Annonce

Hvis et sogn opfylder alle følgende tre kriterier, bliver det automatisk lukket ned: Incidenstallet skal være over 400 smittede per 100.000 indbyggere, der skal være mindst to procent af de testede, der er positive, og der skal være flere end 20 smittede i den seneste uge.

I seks andre syd- og sønderjyske sogne er man endnu tættere på en mulig nedlukning. Det gælder Kvaglund Sogn og Spandet Sogn i Esbjerg Kommune, Læborg Sogn og Lintrup Sogn i Vejen Kommune, Sønder Stenderup Sogn i Kolding Kommune og Ubjerg Sogn i Tønder Kommune. Alle seks sogne opfylder to ud af de tre kriterier.

Hvis alle kriterier for en nedlukning er opfyldt, betyder det, at grundskoler, klubtilbud, uddannelsesinstitutioner, kulturaktiviteter samt lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter skal lukke ned i mindst en uge. Derudover kan kommunerne også vælge at lukke butikker og serveringssteder ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce