Annonce
Vejen

Her bliver der skubbet lystigt på

Ældre Sagens skubbehold skubbede lystigt på torsdag, da kørestolsbrugerne fra Plejehjem Lundtoft var på indkøbstur i SuperBrugsen i Brørup. Foto: Søren Dippel

Brørup: Hvis der er noget, som er sundt for krop og sjæl, så er det at mærke vinden i håret og at få kinderne farvet røde af den friske luft.

Det ved beboerne på Plejehjem Lundtoft i Brørup, og det ved de indtil videre 16 frivillige, som hver torsdag møder op for at skubbe på, når beboere og kørestole skal luftes.

Det er Ældre Sagen, Brørup, som stiller med frivillige skubbere, og det har Ældre Sagen efterhånden gjort i 10 år.

Det fortæller Ældre Sagens koordinator for skubbeholdet, Ingrid Pedersen.

- Vi er kun glade for at kunne give en hånd og at skubbe på. Det gør vi hver torsdag, og kørestolsbrugerne får på den måde forskellige ture rundt i byen. Ældre Sagen er samtidig sponsor, så om sommeren byder vi også kørestolsbrugerne på is og om vinteren forskelligt andet godt, siger Ingrid Pedersen.

Torsdag formiddag gik skubbeturen til SuperBrugsen, hvor der var så også mulighed for deltagerne på turen at handle lidt ind.

12 kørestolsbrugere deltog, og lige så mange frivillige skubbede på.

- I øjeblikket har vi et skubbehold på 16 frivillige, men kunne sagtens bruge flere, siger Ingrid Pedersen, der kan kontaktes på telefon: 2680 2338. dip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce