Annonce
Vejen

Her bliver landsdelens bedste pletskud affyret

Når man tager sigte, må man ikke trække vejret, ellers ryster man på hånden, siger Tina Signe Gissel Christensen, Brørup Skyttekreds. Arkivfoto: Søren Dippel
Brørup Skyttekreds stiller topmoderne skydebaner til rådighed for 80 elever i skolernes 5.-klasser. De tre bedste hold går videre til DM.
Annonce

Brørup: Der bliver brug for et skarpt blik lørdag den 23. november, når Brørup Skyttekreds bliver være vært for landsdelsmesterskaberne forud for danmarksmesterskabet i skoleskydning – ”Skole DM i Skydning”. 80 elever fra skolernes 5.-klasser, skal dyste om, hvilke tre hold, der går videre til danmarksmesterskaberne, som bliver holdt i Vingsted Centret ved Vejle lørdag den 30. november.

- Her i landsdelen, som stort set svarer til det gamle Ribe Amt, har vi 133 elever til skoleskydning under DGI Sydvest, og Brørup Skyttekreds skal være vært, fordi det var et hold fra Bække Skole, som sidste gang vandt landsdelsmesterskabet, siger Ejgil Thuesen, Brørup Skyttekreds.

Mesterskaberne er for hold, og hver af skolernes hold tæller fire skytter.

- Det skulle være mærkeligt, om ikke der blandt deltagerne i landsdelsmesterskaberne også er nogle af vores lokale skytter – det plejer der nemlig altid at være. Sidste års landsdelsmester, Bække Skole, var også med ved sidste års danmarksmesterskab, hvor holdet opnåede en fjerdeplads og samtidig scorede en klækkelig pengepræmie på 1500 kroner til klassekassen.

Det skulle være mærkeligt, om ikke der blandt deltagerne i landsdelsmesterskaberne også er nogle af vores lokale skytter – det plejer der nemlig altid at være.

Ejgil Thuesen, Brørup Skyttekreds

Annonce

Fem skoler er med

Skoleskydning blev indført i 1995 i et samarbejde mellem De Danske Skytteforeninger og Dansk Skoleidræt og er et tilbud til alle landets 5. klasser. På landsplan deltager cirka 8000 elever i skoleskydningen.

Fem skoler i Vejen Kommune har i 2019 meldt sig som deltagere i skoleskydning: Brørupskolen med 55 elever, Bække Skole og Andst Børne- og Skolecenter hver med 25 elever samt Holmeå Børnecenter og Gjerndrup Friskole hver med 14 elever.

Der er også en vandrepokal at vinde for de skoler, som deltager i Brørup Skyttekreds’ skoleskydning. I 2017 vandt Holmeå Børnecenter pokalen og i 2018 blev den vundet af Gjerndrup Friskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce