Annonce
forside

Her er aftalen: Se prisen for at vinke farvel til S-borgmesterdrøm

Det nye politiske makkerpar i Ringkøbing-Skjern underskrev en konstitueringsaftale. Arkivfoto

Socialdemokratiet sikrer sig både politiske formandsposter og udsigt til lukrative bestyrelsesopgaver for at overlade borgmesterposten til Venstres Hans Østergaard.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Socialdemokraterne tager sig godt betalt for at overlade borgmesterposten til Venstre.

Det viser den konstitueringsaftale, der onsdag aften blev indgået mellem de to partier.

Socialdemokraterne sætter sig ikke bare på en række tunge udvalgsposter. Partiet vil også have adgang til godt betalte bestyrelsesposter, der skal besættes af byrådsmedlemmer.

Søren Elbæk (S) har blandt andet sikret sig posten som viceborgmester, der ikke bare giver 15 procent af borgmesterens millionvederlag. Den får også et mere fyldigt indhold, end man kender det i dag.

Søren Elbæk bliver desuden formand for et nyt og magtfuldt erhvervsudvalg. Erhvervsområdet bliver taget fra det nuværende økonomi- og erhvervsudvalg. Det slankere økonomiudvalg får kommende borgmester Hans Østergaard (V) som formand

De røde vil også overtage formandsposterne i teknik- og miljøudvalget samt børne- og familieudvalget.

Hvad Hans Østergaards partifælle og makker fra valgkampen Lennart Qvist siger, til at hans post gennem otte år nu gives til en socialdemokrat er uvist. Det har ikke været muligt at trække Lennart Qvist for en kommentar.

Derudover skal der sidde to socialdemokrater i de øvrige politiske udvalg.

Fremover bliver det også en socialdemokrat, der skal være formand for Ringkøbing-Skjern Forsyning. En opgave, som giver et årligt vederlag på 60.000 kroner.

Og så vil S have en af de to pladser i Hvide Sande Havns bestyrelse. Den anden går til Venstre. I dag er nuværende borgmester Iver Enevoldsen (V) formand for havnebestyrelsen. Det giver et årligt vederlag på 68.800 kroner.

Bestyrelsesposterne på Ringkjøbing Gymnasium, VGT og Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern bliver besat af socialdemokrater.

Det er desuden planen at etablere et særligt udvalg, som skal arbejde på en realisering af Nationalpark Skjern Å.

Og så har de to partier givet hinanden håndslag på, at der skal sættes gang i arbejdet med at skabe en ny politisk kultur og den åbenhed og dialog, som de har talt så meget om i valgkampen. Hvad det mere præcist går ud på, fortæller aftalen ikke noget om.

Venstre og Socialdemokratiet vil efter at have fordelt nogle af de mest attraktive poster mellem sig, invitere de øvrige partier med til en bredere politisk aftale.

Om det lykkes at få flere med, vil tiden vise. Sikkert er det, at hverken SF eller Kristendemokraterne har følt sig godt behandlet i forbindelse med forhandlingerne om en konstitueringsaftale.

Det har ikke været muligt at træffe Fjordlistens nyvalgte byrådsmedlem Jesper Lærke for en kommentar til aftalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce