Annonce
Varde

Her er ansigterne: Lokale erhvervsfolk står bag et meget omtalt hotelopkøb

Peter Breum, tv., og Iver Larsen foran Ansager Hotel, som de er klar til at åbne i samme øjeblik restriktionerne, ophæves. Foto: Morten Nielsen
Det gik ikke stille af, da hotellet i Ansager blev udbudt til salg efter Helge Engelbrecht stoppede. Men nu er handlen på plads. Planerne begyndte, da de nye ejere en dag i august/september mødtes til rafling på Hjørnekroen, som også ligger i Ansager.

Ansager: De er begge fra lokalområdet, og de har begge erfaringer som erhvervsfolk

Iver Larsen, 38 år, og Peter Breum, 40 år, er de nye ejere af hotellet i Ansager. De har i en meget omtalt handel købt hotellet af det borgerejede anpartsselskab Ansager Hotel ApS. Iver Larsen kender i forvejen til bylivet i Ansager, for han ejer Hjørnekroen. Han er desuden medejer af Schantz Byg - et firma i Varde med cirka 60 ansatte. Iver Larsen bor i Ansager. Han driver ikke selv Hjørnekroen. Det gør hans mor, Lisbeth Larsen.

Peter Breum bor i Skovlund, og han er grundlægger af firmaet Elektriker Løsningen i Rousthøje, som også har mellem 55 og 60 ansatte. I dag er Peter Breum medejer at det firma, han grundlagde.

Annonce

Tidligere var Ansager Hotel forpagtet ud under navnet Ansager Musikhotel. Senest var det selskabet bag Mariehaven, der forpagtede. Det er Helge Engelbrecht, der er leder af Mariehaven. Han kastede håndklædet i ringen midt på sommeren og stoppede som forpagter af hotellet på grund af coronarestriktionerne.

Nye forpagtere blev opgivet

Det folkeejede anpartsselskab har som formål at drive hotel i Ansager, men efter en række skiftende forpagtere blev det offentligt, at hotellet var til salg. Peter Breum og Iver Larsen sad en dag i august eller september og raflede på Hjørnekroen og kom til at snakke om, at de jo kunne købe hotellet. Især Iver ville gerne.

- Min kone ville lave air-bnb hjemme hos os, siger Iver Larsen, der ikke var begejstret for den idé.

Det er dog ikke konen Debbie Mathiasen som er udset til at drive hotellet. Men der er masser af plads. Ti værelser i en hytteby, der hører til hotellet, og syv værelser på selve hotellet.

Men de to nøjedes altså ikke med at snakke om hotellet over en gang rafling, de endte med at byde. Det er ingen hemmelighed, at de bød 2,8 millioner kroner ved juletid. Det gav noget opmærksomhed, da Allan Jensen fra Allan´s Dinér i Ansager nogle dage senere oplyste, at han før nytår havde budt 100.000 kroner over. Men buddet kom for sent - oplyste bestyrelsen. I sidste uge blev købsaftalen endeligt skrevet under.

Peter Breum og Iver Larsen har ingen kommentarer til den sag. De glæder sig blot til, at coronarestriktionerne bliver ophævet, og de kan få åbnet Ansager Hotel, som næppe fortsat kommer til at hedde Ansager Musikhotel - nok bare Ansager Hotel.

- Vi kan hurtigt komme i gang. Og bare bestil selskaber nu, siger Peter Breum.

De to nye ejere oplyser, at hotellet føres videre i den samme ånd som tidligere med blandt andet mange selskaber. Men de har nogle planer for driften, men dem ønsker de ikke offentliggjort, så længe det ikke er muligt at åbne.

Det er intentionen med salget, at der fortsat skal være hoteldrift.  Der er givet et håndslag på, at driften fortsætter.

Annonce

Kreditorer får nogle af deres penge

Nu skal selskabet Ansager Hotel ApS opløses. Det er Ole Nielsen, der er formand. Han kan glæde sig over, at salgsprisen blev så stor, at kreditorerne får nogle af deres penge. Det drejer sig om 16-18 personer, som ydede lån i forbindelse med en renovering af hotellet.

Det skal nu undersøges, hvordan selskabet kan opløses. Håbet er, at det ikke skal erklæres konkurs, selv om der ikke er penge til at betale alle udgifterne efter salget af hotellet Salget gik heldigvis over forventning med to, der bød.

Grunden til, at selskabet gerne vil styre uden om en konkurs er, at der er er gebyr på 50.000 kroner, hvis man indgiver konkursbegæring mod sig selv.


Min kone ville lave air-bnb hjemme hos os

Iver Larsen, hotelejer


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce