Annoncørbetalt indhold

Her er de bedste tips til at finde de bedste udbytteaktier

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Leder du efter en aktie, der er sikker, og som gør en dyd ud af at pleje sine investorer? I så fald er en udbytteaktie formentlig den rette for dig.

Udbytteaktier vil ofte være forholdsvis stabile. Det betyder, at du hverken oplever store nedsving eller opsving.

Annonce

Dog vil der årligt eller pr. kvartal udbetales udbytte af aktien til investorerne. På den måde kan virksomheden holde aktien stabil på markedet og takke sine investorer.

Börskollen har alle oplysninger og også nyheder om udbytteaktier, når du vil læse mere.


Hvad er en udbytteaktie

En udbytteaktie er en aktie, hvor udbytte af aktien betales til investorer på årlig basis eller pr. kvartal. Aktien vil altså ikke stige forfærdelig meget, da virksomheden trækker penge ud af aktiekursen og giver til sine investorer.

Typisk er det meget veletablerede virksomheder, der benytter denne model. Ofte gives eksemplet med forsikringsselskaber.

Forsikringsselskaber vil i grove træk være meget stabil – også i kriser – og har ikke behov for, at spekulation i virksomhedens værdi løber løbsk. De har brug for stabilitet, hvilket udbytte til investorer giver af to omgange.

Først stabiliseres deres aktie, når den ikke får lov en stige betydeligt, da udbyttet trækkes ud og gives til investorerne. Det giver en større gennemsigtighed på markedet.

Dernæst kommer så stabiliteten gennem investorerne. Når du som investor får et udbytte af aktien, ser du mindre årsag til at rykke dine penge andre steder hen. Medmindre aktien oplever en større fald.

I denne guide lister Börskollen de bästa utdelningsaktierna. Tag et kig og find en god og sikker investeringsmulighed.


Bliv bekendt med udbytteaktierne

De fleste virksomheder, der tilbyder udbytte af deres aktier på denne måde, vil ofte være store, veletablerede virksomheden. Hvorfor de formentlig også kender en god, stor portion af dem.

Denne viden vil hjælpe dig til at finde den perfekt aktie. Som med alle aktier kræver din investering noget kendskab til erhvervsverden.

En investering i en aktie, uden at du kender virksomheder, er sjældent en god ide. Du skal gerne vide, hvad de laver, hvor populære de er og om deres forretning går godt.

Aktiekursen er en ting. Ofte hænger den meget godt sammen med den faktiske værdi, virksomheden skaber og har, andre gange er kursen en smule misvisende.

Derfor skal du have kendskab til virksomhedens faktiske tilstand. Skræmmeeksemplet er f.eks. de kinesiske virksomheder, der trådte ind på det amerikanske aktiemarked. Flere af virksomhederne var overhypet på aktiemarkedet og kunne slet ikke præstere op til den værdi, som aktiemarkedet havde gættet på. Det endte i store kriser med investeringsbanker og pensionskasser, der stort set blev tømte fra den ene dag til den anden.


Grundigt overvej dine investeringer

En udbytteaktie vil ofte være at foretrække, hvis du vil investere langt ud i fremtiden.

Du har ikke lyst til at skulle tjekke op på virksomhed og aktiekurs og læse finansblade hver uge. Du vil bare gerne investere dine penge i en etableret virksomhed, du kan stole på, og som behandler sine investorer godt.

Her er en udbytteaktie et virkelig godt valg. Det kunne være store virksomheder som Tryg, Novo Nordisk, Danske Bank osv.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.