Annonce
Rejser

Her er de mest homovenlige lande

Der er stor forskel på, hvor velkomne homoseksuelle føler sig i forskellige lande. Spartacus Gay Travel Index laver hvert år en liste over de mest og mindst homovenlige lande. Foto: Colourbox
Annonce

Sverige og Storbritannien er de to mest homovenlige lande i verden. Det viser tal fra Spartacus Gay Travel Index, som blev offentliggjort for nylig.

Danmark følger, sammen med blandt andet Holland, Belgien og Canada, efter på en delt tredjeplads.

The Spartacus Guide har i over 40 år været en populær rejsefører, der har guidete til de mest attraktive rejsemål for LGTB-personer (lesbiske, bøsser, transseksuelle og biseksuelle). Ud fra 14 forskellige kategorier, der spænder fra retten til at indgå ægteskab med en af samme køn til den mere generelle holdning til homoseksualitet. i det åbne rum, har Spartacus gay Travel Index kortlagt 194 landes åbenhed over for homoseksualitet.

Sverige har toppet listen, siden den for første gang så dagens lys i 2013, men Storbritannien kom op på siden af svenskerne i 2014 og har befundet sig der lige siden.

Siden den amerikanske højesteret i juni 2015 vedtog, at ægteskaber mellem to af samme køn skulle gøres lovligt, har USA forbedret sit renommé som homovenligt land betragteligt.

Men det kan ifølge chefredaktøren for Spartacus International Gay Guide, Briand Bedford, blive ændret.

"Vi frygter, at det er stilhed før stormen. Trump kan potentielt sætte de homorettigheder, som blev indført under Obamas ledelse, ud af kraft", siger Brian Bedford ifølge Die Welt.

USA delen p.t. pladsen som nummer 34 på listen med Sydafrika og Argentina. (Berlingske)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce