Annonce
Sport

Her er de så: Danmarks tre modstandere i EM-puljen

De franske håndboldkvinder vandt EM-guld for to år siden på hjemmebane med en finalesejr over Rusland. Sidste års VM-slutrunde blev til gengæld en fiasko udover det sædvanlige. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix

Slovenien

Absolut ikke en stormagt, når vi taler kvindehåndbold. Tilbage i 2008 blev Slovenien, der løsrev sig fra Jugoslavien og erklærede sig selvstændig stat tilbage i sommeren 1991, nummer otte ved EM, og det er faktisk nationens bedste slutrundeplacering til dato. Ved VM i Japan for et år siden gik det helt skidt, og Slovenien endte nede på en 19. plads.

Spillere fra klubben Krim Ljubljana dominerer landsholdstruppen, hvor der dog også er stjernespillere som Ana Gros og Tjasa Stanko, der begge spiller i franske topklubber.

Danmark-Slovenien fredag kl. 20.30.

Montenegro

Hvis det er niveauet, hvad montenegrinerne formåede at diske op med i forbindelse med træningsturneringen Golden League i Danmark tilbage i oktober, er der altså ikke noget at frygte. Det var decideret ynkeligt, og Danmark vandt med 13 mål.

Nu er træneren skiftet, og danske Kim Rasmussen, der tidligere har trænet Ungarn med succes, er kommet ind for at sætte lidt gang i løjerne.  Der er stort set ikke en slutrunde, hvor Danmark og Montenegro ikke møder hinanden, og det er næsten altid helt tæt.

Danmark-Montenegro søndag kl. 20.30.

Frankrig

En klassemodstander. Det er der nok desværre ikke den store tvivl om, men Frankrig kan altså besejres. Det beviste de danske kvinder i Japan for et år siden, hvor en sejr på 20-18 banede vejen for videre deltagelse i turneringen. Frankrig, der er regerende europamester efter sejren på hjemmebane for to år siden, kom ikke videre, hvilket var en gedigen skuffelse.

Derfor vil vi sandsynligvis få et anderledes motiveret fransk hold at se denne gang. Der er kvalitet hele vejen rundt med stjernespillere som Grace Zaadi, Méline Nocandy, Estelle Minko og målvogter Cleopatre Darleux til at føre an.

Danmark - Frankrig tirsdag kl. 20.30.