Annonce
Haderslev

Her er de sorte pletter i trafikken: - Hvis det er farligt, så skaffer vi pengene, men lad os nu lige spise brød til

Krydset mellem Ny Erlevvej og Omkørselsvejen er en sort plet, hvor trafikken kommer i mange, store strømme. Aktuelt er der ingen planer om en rundkørsel. Foto: Michael Mogensen
Krydset mellem Nye Erlevvej og Omkørselsvejen i Haderslev topper med antallet af uheld.
Annonce

HADERSLEV: Krydset mellem Omkørselsvejen og Ny Erlevvej i Haderslev ligger i top i dette års udgave af Haderslev Kommunes liste over sorte pletter i trafikken.

Gade- og vejkryds og strækninger får titel af sorte pletter, hvis der over en periode på fem år er sket mindst fire uheld i et kryds eller mindst fem uheld på en strækning på 400 meter. Hver gang, politiet har været ude til et uheld, bliver uheldene registreret, og ud fra disse data udpeges pletterne.

Krydset Ny Erlevvej og Omkørselsvejen har været sort plet siden 2018. Der er sket ni uheld. Krydset er præget af mange betydelige trafikstrømme, og der er især højre-svingende cyklister og knallertkørere, der er involveret i uheld. I 2019 er der sket to uheld - det ene med en fodgænger og et med en knallertkører.


Rundkørsler er altid godt, men vi taler om kæmpe millionbeløb.

Benny Bonde (LA)


Byrådets udvalg for plan- og miljø har kigget på oversigten og taget den til efterretning. Formanden, Benny Bonde (LA), slår koldt vand i blodet:

- Det er en observationsliste, og der kan ske det, at der pludselig sker to uheld med kort mellemrum, og så ender det på listen.

- Kunne en rundkørsel gøre sikkerheden i krydset Ny Erlevvej og Omkørselsvejen bedre?

- Rundkørsler er altid godt, men vi taler om kæmpe millionbeløb. Nu har vi lige fået en rundkørsel længere nordpå på Omkørselsvejen, ved Christiansfeldvej. Den er jeg glad for, men den kom, så vidt jeg husker, også til at koste 15 millioner kroner.

- Og I  har ikke pengene?

- Altså, hvis det er farligt, så skaffer vi pengene, men lad os nu lige spise brød til. Vi lever med det kryds, lad os sige det sådan.

Annonce

Også sort plet i Gram

Langt de fleste kryds, der har status af sort plet, ligger i Haderslev by. Dog optræder krydset Kastrupvej/Toftlundvej i Gram på listen. Dette kryds har været en sort plet siden 2018, og uheldene er alle sket imellem trafikanter fra Toftlundvej og Kastrupvej, der er kørt lige ud i krydset.

Der findes en liste for sorte pletter og en for sorte pletter, der holdes under observation.

De øvrige pletter på observationslisten er:

Vilstrup Næsvej/Kelstrupvej

Omkørselsvejen/Bredgade

Christian X's Vej/Christiansfeldvej

Louisevej/Clausensvej

Lænkebjerg/Moltrup Landevej/Norgesvej

Christiansfeldvej/Clausensvej

Gammelting/Laurids Skausgade/Aastrupvej

Grønningen/Vandlingvej

Sydhavsvej/Sejlstensgyde.

Endelig er strækningerne Nørregade mellem Torvet og Aastrupvej og Sydhavnsvej mellem Hertug Hans Gade og Fjordagervej udpeget som sorte strækninger. Antallet af sorte pletter er det samme som sidste år.

I 2019 år kom 23 mennesker til skade på veje i kommunen. De tre blev dræbt, mens ni kom alvorligt til skade, og 11 kom lettere til skade. Det var et fald i forhold til 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce