Annonce
EfB

Her er EfB’s mulige modstandere i Europa

25. juli og 1. august skal EfB i ilden i Europa - inden da venter to superligakampe mod FC Midtjylland og Hobro. Foto: André Thorup
EfB i samme seedningspulje som Wolverhampton. Klubbens nye finne kan møde en af sine tidligere klubber.

Klokken 14.00 i dag bliver spændingen udløst – så ved vi, hvem EfB skal møde i anden kvalifikationsrunde til Europa League.

Men allerede nu er feltet blevet snævret betragteligt ind, fordi Uefa som vanligt har inddelt holdene i lodtrækningspuljer.

EfB er havnet i lodtrækningspulje nummer syv og bliver altså trukket som en af de sidste, og udvalget af mulige modstandere er broget – både geografisk og styrkemæssigt. Håbet om slippe med en tur til et af de nære nabolande Sverige, Norge eller Island er bristet, til gengæld kan turen gå til Færøerne eller måske til Hviderusland og Shakhtyor Soligorsk, hvor EfB’s nye finske spiller, Pyry Soiri, tidligere har spillet.

Her er lodtrækningspulje syv – holdene i fed skrift er seedede. Læg mærke til, at kun hvis EfB trækker Limassol fra Cypern, ligger modstanderen fast med det samme - i de fem andre tilfælde vil modstanderen være vinderen af en kamp i første kvalifikationsrunde.

Du kan følge med i lodtrækningen live 14.00 på www.uefa.com.

SEEDEDE HOLD

Aris Thessaloniki FC, Grækenland

Esbjerg fB

Vitória SC, Portugal

Wolverhampton Wanderers FC, England

Budapest Honvèd FC, Ungarn eller FK Žalgiris Vilnius, Litauen

FK Partizan, Serbien

USEEDEDE HOLD

AEL Limassol FC, Cypern

Sabail, Azerbajdsjan eller Craiova 1948 Club Sportiv, Rumænien

FC Shakhtyor Soligorsk, Hviderusland eller Hibernians FC, Malta

Connah's Quay Nomads FC, Wales eller Kilmarnock FC, Skotland

Crusaders FC, Nordirland eller B36 Tórshavn, Færøerne

AS Jeunesse Esch, Luxembourg eller FC Tobol Kostanay, Kazakhstan

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce