Annonce
Livsstil

Få inspiration til spil-aftenen: Her er nye bræt- og kort-spil for hele familien

7 Wonders er for nylig genudgivet i 2nd Edition, og det er en oplagt anledning til at stifte bekendtskab med det hæderkronede brætspil, hvis man endnu ikke har prøvet det. Der er dog også nemmere - og helt nye - spil på listen her. Pr-foto
Røv et tog i det vilde vesten, kæmp som Hulk, Thor og Iron Man, opbyg et imperium eller gå på opdagelse på eksotiske øer. Disse fem spil spænder vidt i tema og opbygning, men er tilgængelige for hele familien.
Annonce

Sommeren går på hæld, og vejret indbyder måske mere til hygge indenfor end oplevelser og leg udenfor. Hvad end du er til små hurtige kortspil, meditative taktikspil eller direkte konfrontation og kamp, så er det muligt at få stillet din lyst med spillene på listen her.

Fælles for alle spillene på listen her er, at de er af nyere dato. Enten er de helt nye udgivelser, eller også er der tale om en genudgivelse eller genbrug af et eksisterende spilkoncept.

Spillene optræder i rækkefølge efter kompleksitet og spilletid, og vi begynder med de nemme og hurtige spil.

Annonce

Super Colt Express

Første spil på listen er en genudgivelse af Colt Express. Nu er spillet kogt ned til et kortspil, reglerne er gjort simplere, og tempoet er skruet op. Det fungerer rigtig godt, og selv hvis du aldrig har spillet Colt Express, så er Super Colt Express lige til at gå til.

I Super Colt Express spiller tre til syv spillere mod hinanden. Hver spiller er en bandit om bord på et kørende tog, og vinderen er den, der stadig står på toget, når spillet er færdigt. Er der flere tilbage, gælder det om at have plyndret flest penge undevejs.

Super Colt Express er en opdatering af Colt Express. Spillet er blevet strammet op som et hurtigt kortspil, og det klæder spiller, der fungerer rigtigt godt i den kompakte form. Er man til UNO!, Exploding Kittens og lignende, så er Super Colt Express værd at prøve. Pr-foto

I hver runde udfører spillerne på skift tre handlinger, som de har valgt på forhånd. Det gælder om at forudse eller gætte, hvad de andre vælger at gøre, uden at man selv ryger af toget undervejs. I slutningen af hver runde ryger bagerste togvogn af, så et spil slutter typisk efter tre-fire minutter pr. spiller.

Super Colt Express er meget sjovt og vanedannende, det er nemt at lære, og så har det en overskuelig spilletid. Det er perfekt til små, hurtige spil.

Annonce

Infinity Gauntlet: A love letter game

Infinity Gauntlet er, som navnet indikerer, bygget på kortspillet Love Letter. Der er dog intet krav om, at man har spillet det oprindelige spil, og faktisk synes jeg, at Infinity Gauntlet er bedre end originalen.

Infinity Gauntlet er et kortspil sat i Marvel-universet for to til seks spillere. Én spiller som Thanos, de øvrige spillere er Spider-Man, Thor og de andre helte. Thanos vinder, hvis han samler alle evigheds-stenene eller slår heltene ud af spillet – heltene vinder, hvis de besejrer Thanos.

A Love Letter og Infity Wars? Det er ikke den mest oplagte kombination, men det fungerer. Selve motoren i spillet er tro mod A Love Letter, men stemningen og temaet er overraskende nok også tro mod Marvel-universet og Infinity Wars. Et sjovt kortspil, der kan spilles af hele familien. Pr-foto

Der er tale om en slags strategisk sten-saks-papir, hvor Thanos og heltene har kort, der spiller sammen, og man skal tænke sig om, og huske hvad de andre har på hænderne for at kunne vinde. Inifinity Wars som kortspil, er ikke den mest oplagte kombination – men det er overraskende godt i tråd med historien. Selv hvis man ikke er bekendt med Marvel-universet, fungerer spillet fint. Reglerne er simple, og selvom kortenes tekst er på engelsk, kan familiens yngste være med, så snart de har husket de seks korttyper udenad.

Et spil tager ca. 15 minutter, og Infinity Gauntlet kommer i en fin stofpose, der har alle kort og brikker med. Infinity Gauntlet er et sjovt, taktisk spil, der især fungerer godt, når man spiller tre eller flere spillere.

Annonce

Trails of Tucana

Trails of Tucana er trods det eksotiske navn og udseende et norsk spil i genren vend-og-tegn. Har du spillet spil som Avenue, som er fra samme skabere, vil du hurtigt føle dig hjemme.

I Trails of Tucana kan man spille en til otte spillere – ja, det er muligt bare at spille mod sin egen score. Et spil begynder med, at hver spiller får en blok med kort over en ø. Herefter vendes der kort, som sikrer, at øerne i hvert spil får en unik opbygning, og dernæst begynder spillet. Hver runde vendes to terræntyper, og det er nu op til spillerne at tegne stier – trails – på deres ø. I bedste Ticket to Ride-stil skal vigtige punkter på øerne forbindes, og dem der gør det hurtigst og klogest, får flest point og vinder.

Trails of Tucana er et vend-og-tegn spil, der med stor indbygget tilfældighed sørger for, at to spil ikke ligner hinanden. Det er meget meditativt at sidde med en blyant og "udforske" sin ø og lave de bedst mulige ruter. Pr-foto

Hvis du er til spil som Avenue, Carcassonne og Ticket to Ride, så vil Trails of Tucana være noget for dig. Der er et stort element af taktik i spillet, og samtidig er det også ganske meditativt at sidde med noget så analogt som en blyant og en blok og lave infrastruktur på en lille ø. Spillet er gennemarbejdet, og måden runderne forløber på, og man scorer point på, giver god mening.

Indlæringskurven er ikke højere, end at hele familien kan være med – og et spil tager 15-20 minutter.

Annonce

Pokémon Trading Card Game Battle Academy

Hvis der er børn eller barnlige sjæle som samler på pokémon-kort, men aldrig har fået sat sig ind i reglerne, så har det aldrig været nemmere at komme i gang end med Battle Academy.


Her får man tre sæt kort, der er gjort klar til at bruge i kamp, bordplade, tokens og regler, der er lige til at gå til. Spillet er meget pædagogisk sat op, og du får alt, du skal bruge for at kunne spille - også selvom du ikke ejer et eneste pokémon-kort i forvejen.

To spillere dyster med hver sit sæt kort, og vinderen er den, der slår modstanderens pokémon ud af spillet først. Det er nemt og ligetil, og bagefter kan man så prøve kræfter med den eksisterende kortsamling, hvis man har sådan én.

Et spil tager ca. 30 minutter.

Pokémon Battle Academy er en nem intro til pokémon-kortspillet, og pakken kommer med alt, du skal bruge og nemme regler til at komme i gang. Pr-foto
Annonce

7 Wonders 2nd Edition

7 Wonders er en klassiker inden for brætspil. Der er udgivet syv udvidelser til spillet, en version for to spillere, to apps, og det har suget et hav af priser til sig. Nu er en ny udgave netop udgivet med opdateret design, og det kunne være anledningen til at hoppe ombord, hvis du endnu ikke har prøvet 7 Wonders.

I 7 Wonders skal du opbygge en af antikkens største syv byer ved at indsamle ressourcer, opbygge infrastruktur og udøve militær kontrol. Spillet er for tre til syv spillere, og her er indlæringskurven noget højere end de øvrige spil på listen. Børn under 10 år får svært ved at være med.

7 Wonders er ude i en opdateret 2nd Edition. De største ændringer er visuelle, men det gør ikke noget, når nu spillet i udgangspunktet er rigtig godt. Her er tale om et regulært, taktisk brætspil, der tager noget mere tid end de foregående spil - og mere bordplads. Pr-foto

Et spil varer godt en halv time, hvor det gælder om at føre sin by så langt som muligt – og selvfølgelig længer end modspillernes byer. Det er et meget gennemarbejdet og velfungerende gameplay, der især vil underholde ældre børn og voksne. Spillet har en mase kort, brikker og mønter, og det kræver noget bordplads at spille.

Annonce

Small World of Warcraft

Her er endnu et spil, som bygger videre på et kendt og afprøvet koncept. Small World-spillet har lige som 7 Wonders vundet flere priser og har også en række udvidelser. Nu er der et helt nyt, selvstændigt spil på samme ”motor”, nemlig Small World of Warcraft.

Small World of Warcraft kombinerer Small World-spillet med Warcraft-verdenen. De to ting går naturligt hånd i hånd, så det kræver ikke meget fantasi at forestille sig. Spillet fungerer godt, hvad enten du er fan af Warcraft eller ej; det er sjovt, og der er mange flotte detaljer. Pr-foto

Kombinationen af Small World og Warcraft er -i modsætning til Marvel og A love letter - helt oplagt. Hver spiller vælger en race fra Warcraft-univeset, fx orker, dværge eller elvere, og dernæst fungerer spillet meget som det oprindelige Small World. Spillerne kæmper indbyrdes om en meget lille verden med begrænsede ressourcer; det gælder om at få sin egen race til opblomstre og rage mest muligt til sig, før racen går i forfald, og man vælger en ny. Der er indbygget forskellige tilfældighedsprincipper, der holder spillene unikke, og når man har sat ind i de mange kombinationer af racer og evner, er der en god rytme i spillet.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Small World of Warcraft er sjov konkurrencepræget underholdning for fans af Small World, fans af Warcraft eller bare fans af taktiske brætspil. Kvaliteten af de mange kort og brikker er høj og visuel tro mod Warcraft. Gameplayet er gennemarbejdet og fungerer bare. Det er ikke sværere at lære end 7 Wonders, men det tager længere tid at spille; 40-80 minutter. Spillet er for to til fem spillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce