Annonce
Kolding

Her er Kristinas vilde mål for 2020: At løbe syv marathon på syv dage på syv kontinenter - og vinde

- Vi vil rigtig gerne til flere familieløb sammen i 2020, for det er bare en hyggelig måde at være sammen på, fortæller Ditte Møller Frey (i midten). Hun havde sin mand og børn, Magne og Mathias, med til nytårsløb i Kolding, hvor hun fik hilst på løbets arrangør, Kristina Schou Madsen (til venstre), som hun har arbejdet sammen med tidligere. Foto: John A. Petersen
For fjerde år i træk stod Kristina Schou Madsen bag nytårsløbet ved Koldingegnens Idrætsefterskole på Drejens. Med 600 deltagere var der udsolgt og rekord. Arrangøren har selv sat sig flere mål for 2020, blandt andet vil hun arrangere et helt nyt løb for firmaer i Kolding.
Annonce

Kolding: Har du sat dig et nyt mål for, hvordan du vil træne i 2020? Så er du ikke alene. Flere af dem kunne man møde ved nytårsløbet, der for fjerde år i træk blev skudt i gang ved Koldingegnens Idrætsefterskole. Arrangør Kristina Schou Madsen kunne melde alt udsolgt, og med 600 løbere var der igen deltagerrekord.

Kristina er selv en af dem, som har sat sig mål for det nye år. Et af dem er nok lidt for ekstremt for de fleste.

- Jeg skal ud og løbe syv maratonløb på syv dage på syv kontinenter. Det har jeg gjort før, men da blev jeg kun nummer to, så det har gået og naget mig lidt, siger hun.

Det første maraton løber hun den 6. februar på Antarktis, og så går det ellers trip-trap-træsko derfra og kloden rundt.

De fleste ville nok være tilfredse med blot at kunne gennemføre?

- Ja, men sådan er jeg ikke skruet sammen. Jeg er jo et konkurrencemenneske helt ud til fingerspidserne, så denne gang er det planen, at jeg skal vinde, smiler Kristina.

Få inspiration til løb

KriXrun, som står bag nytårsløbet, er et løbeunivers skabt af Kristina Extreme Running.

Her er alle Christina Schou Madsens mange løbeaktiviteter ét sted. Her finder man tips til motionsløb, løbeblogs fra hendes egne løbeeventyr, foredrag, tips til træning, og man kan også få løbeudfordringer, hvis man klikker ind på punktet "virtual run".

Se merewww.krixrun.dk

Annonce

Hvor meget betyder det?

Hun håber også, at hun i 2020 atter bliver udtaget til landsholdet, som skal løbe VM i bjergløb, og hun satser også på at gøre sig gældende ved danmarksmesterskabet i long trail, hvor man løber 80 kilometer på Bornholm.

Har du nogle nytårsforsæt i forhold til løb?

- Nej, jeg går bare i gang, hvis der er noget, jeg gerne vil opnå. Det er fint, hvis nytårsforsæt kan motivere nogen til at løbe eller dyrke motion, men sådan fungerer det ikke for mig.

Hvorfor tror du, at det kan være så svært at overholde et nytårsforsæt?

- Det handler om, hvor meget man ønsker det. Hvor meget det betyder for én. Hvis det handler om motion, så er mit bedste råd, at man laver aftaler sammen med andre, for så er der en langt større chance for, at man kommer afsted.

Annonce

Stafet på vej

I det nye år har hun ikke kun planer for selv at løbe. Hendes virksomhed, Krixrun, stod bag otte motionsløb i 2019 - blandt andet Kolding Light Run for nylig - og det er en virksomhed, hun hele tiden arbejder på at udvikle.

I 2020 sker der noget nyt den 10. juni. Sammen med KIF arrangerer hun nemlig en firmastafet, som kommer til at foregå på Kolding Stadion.

- Jeg håber, at det kan blive et nyt samlende løb for erhvervslivet i Kolding.

Andre planlagte løb i 2020 er blandt andet Kolding Night and Day Trail, Kolding Ultra Run og Kolding City Trail, som løbes i april med plads til 1000 deltagere.

- Det er verdens bedste følelse at lave løb, hvor man sammen med andre kan dele den glæde, som man selv har. Det giver en stor indre tilfredshed, siger Kristina Schou Madsen.

- Det var mig, som meldte os til i dag, for Tanja skulle da lige nå at løbe et halvmaraton i år, siger Sandra Kling (til højre), som var til nytårsløb med Tanja Odder. Deres fælles mål for næste år er at gå 100 kilometer på 24 timer ved arrangementet "Over stok og sten", som begynder på Strib Efterskole - Vi er konkurrencemennesker, og så er vi gode til at bakke hinanden op, siger Tanja. - Og så er vi pissestædige, tilføjer Sandra smilende. Foto: John A. Petersen
- Vi skal lige slutte året af med manér, fortæller Karina Prauner (til højre), som var vil nytårsløb sammen med sin faste løbemakker Helle Kahr Christensen. Helle har sat sig et klart mål for 2020. - Jeg vil løbe 2020 kilometer hen over året, så det skal jeg selvføgelig også have lokket Karina med til, siger hun. Foto: John A. Petersen
Freja på ni år havde sine forældre, Steven og Cindie Hansen, med til nytårsløb. - Vi var også med til Kolding Light Run for nylig, og det er bare sjovt at være ude og løbe sammen med andre, fortæller Steven. - Jeg kan også godt lide, at man får en stor, fed medalje, når man er færdig. Og det var også det, som lokkede Freja med, smiler Cindie. Planerne for 2020? - Vi har lige meldt os til en halvmaraton i Hamborg, og så har vi meldt os til at løbe eller gå 2020 kilomter i løbet af det nye år, siger Cindie. Foto: John A. Petersen
Nytårsløbet på Drejsens. Foto: John A. Petersen
Nytårsløbet på Drejsens. Foto: John A. Petersen
Nytårsløbet på Drejsens. Foto: John A. Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Annonce