Annonce
Varde

Her er plads til mennesker og heste: Hemmelig strand badet i 27 grader og sol

Sina og mor Sylvia Göltl-Bernecker og hestene nyder en tur på stranden i varmt sensommervejr. Foto: Morten Nielsen
Der er ikke mange, der tager til stranden ved Gammelgab. Der er ingen skilte her til. Men der er så til gengæld god plads.

Gammelgab: De lokalkendte i området ved Nørre Nebel ved godt, at stranden ved Gammelgab er en lille naturperle ved Vesterhavet. Så da temperaturen den sidste søndag i august kom op omkring 27 grader ved den jyske vestkyst, så var der naturligvis nogle, der kørte ud for enden af Gammelgabvej til stranden, der ligger mellem Nørre Nebel og Nymindegab.

Det er en strand helt uden nærvær af grillbarer, isboder og andre forretninger. Der er slet ingen muligheder for at bruge penge i Gammelgab. Til gengæld er der god plads, også når det er sommer, sol og søndag med sjældent høje sensommertemperaturer.

Annonce

Vi skal arbejde i morgen, og næste weekend er vi optaget.

Ralf Bramming om årets sidste strandtur i badetøj

Det er hans yndlingsstrand

Bent Ole Skaarup, 52 år, er oprindelig fra Nørre Nebel, og Gammelgab har altid været hans yndlingsstrand. Det var derfor hans idé, at kone Louise Dagdanasar og datter Lara skulle med en tur til Gammelgab. Der er ingen skilte, der leder til Gammelgab Strand.

- Det bliver jo nok årets sidste badetur ved stranden, siger Louise.

Bent Ole Skaarup bor i Fredericia, og han fremhæver, at de store klitter og landskabet bag stranden gør stedet til noget særligt.

Landskabet er blandt andet præget af små søer, som en gang har haft forbindelse til Ringkøbing Fjord og havet.

Bent Ole Skaarup fremhæver Søren Kierkegaards ord om, at der ikke er en tanke så tung, at man ikke kan gå fra den, og her er Gammelgab perfekt, også i det mørke vinterhalvår, som nu venter.

Familie tog heste med på ferie

En familie fra Hannover bruger den gode plads til stranden til en ridetur.

- Vi har 11 heste. Vi har taget fire med på ferie, siger Thorsten Göltl-Bernecker.

Det benytter hustruen Sylvia Göltl-Bernecker og datteren Sina blandt andre. De var søndag ude at ride på stranden.

Hestene kan godt lide strandsandet, fortæller familien, der har to hestetrailere med på to ugers ferie i Danmark. De har lejet en feriebolig med tilhørende stald i nærliggende Lønne.

Louise Dagdanasar sørger for at Bent Ole Skaarup får solfaktor på ryggen. Foto: Morten Nielsen

Der har lige opdaget stranden

Gitte Andersen og Ralf Bramming fra Give har kendt egnen takket være tilknytning til et familiesommerhus i Lønne i årevis. Men det er først i år, at de er begyndt at bruge Gammelgab, som parret opdagede på en cykeltur.

- Der var ikke mange mennesker, det var der heller ikke i går, sagde Gitte søndag.

Men det kan også være rart at tage til Henne med butikker og caféer, siger hun.

Parret vurderer, at det er årets sidste gang i badetøj ved en dansk strand.

- Vi skal arbejde i morgen, og næste weekend er vi optaget, sagde Ralf Bramming søndag.

Sina og mor Sylvia Göltl-Bernecke på hesteryg ved Gammelgab. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce