Annonce
Varde

Her er plads til mennesker og heste: Hemmelig strand badet i 27 grader og sol

Sina og mor Sylvia Göltl-Bernecker og hestene nyder en tur på stranden i varmt sensommervejr. Foto: Morten Nielsen
Der er ikke mange, der tager til stranden ved Gammelgab. Der er ingen skilte her til. Men der er så til gengæld god plads.

Gammelgab: De lokalkendte i området ved Nørre Nebel ved godt, at stranden ved Gammelgab er en lille naturperle ved Vesterhavet. Så da temperaturen den sidste søndag i august kom op omkring 27 grader ved den jyske vestkyst, så var der naturligvis nogle, der kørte ud for enden af Gammelgabvej til stranden, der ligger mellem Nørre Nebel og Nymindegab.

Det er en strand helt uden nærvær af grillbarer, isboder og andre forretninger. Der er slet ingen muligheder for at bruge penge i Gammelgab. Til gengæld er der god plads, også når det er sommer, sol og søndag med sjældent høje sensommertemperaturer.

Annonce

Vi skal arbejde i morgen, og næste weekend er vi optaget.

Ralf Bramming om årets sidste strandtur i badetøj

Det er hans yndlingsstrand

Bent Ole Skaarup, 52 år, er oprindelig fra Nørre Nebel, og Gammelgab har altid været hans yndlingsstrand. Det var derfor hans idé, at kone Louise Dagdanasar og datter Lara skulle med en tur til Gammelgab. Der er ingen skilte, der leder til Gammelgab Strand.

- Det bliver jo nok årets sidste badetur ved stranden, siger Louise.

Bent Ole Skaarup bor i Fredericia, og han fremhæver, at de store klitter og landskabet bag stranden gør stedet til noget særligt.

Landskabet er blandt andet præget af små søer, som en gang har haft forbindelse til Ringkøbing Fjord og havet.

Bent Ole Skaarup fremhæver Søren Kierkegaards ord om, at der ikke er en tanke så tung, at man ikke kan gå fra den, og her er Gammelgab perfekt, også i det mørke vinterhalvår, som nu venter.

Familie tog heste med på ferie

En familie fra Hannover bruger den gode plads til stranden til en ridetur.

- Vi har 11 heste. Vi har taget fire med på ferie, siger Thorsten Göltl-Bernecker.

Det benytter hustruen Sylvia Göltl-Bernecker og datteren Sina blandt andre. De var søndag ude at ride på stranden.

Hestene kan godt lide strandsandet, fortæller familien, der har to hestetrailere med på to ugers ferie i Danmark. De har lejet en feriebolig med tilhørende stald i nærliggende Lønne.

Louise Dagdanasar sørger for at Bent Ole Skaarup får solfaktor på ryggen. Foto: Morten Nielsen

Der har lige opdaget stranden

Gitte Andersen og Ralf Bramming fra Give har kendt egnen takket være tilknytning til et familiesommerhus i Lønne i årevis. Men det er først i år, at de er begyndt at bruge Gammelgab, som parret opdagede på en cykeltur.

- Der var ikke mange mennesker, det var der heller ikke i går, sagde Gitte søndag.

Men det kan også være rart at tage til Henne med butikker og caféer, siger hun.

Parret vurderer, at det er årets sidste gang i badetøj ved en dansk strand.

- Vi skal arbejde i morgen, og næste weekend er vi optaget, sagde Ralf Bramming søndag.

Sina og mor Sylvia Göltl-Bernecke på hesteryg ved Gammelgab. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce