x
Annonce
Erhverv

Her er portrætterne af regionens startup-finalister i Entrepreneur Of The Year

Sidste års EY Entrepreneur Of The Year-vinder af landsfinalen i startup-kategorien blev den københavnske software-virksomhed Dixa, som slog den fynske fintech-virksomhed Cardley og vingummi-producenten Wally & Whiz fra Værløse i finalen. Pressefoto
Det er blevet tid til kåringen af regionsvinderne i EY Entrepreneur Of The Year. Det foregår i Odense 31. oktober, Kolding 5. november og Aarhus 6. november.

FYN/JYLLAND: Det er sæson for kåring af vinderne i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year ved de i alt seks regionsfinaler rundt i landet.

Set ud fra et regionalt udgangspunkt er øjnene først og fremmest rettet mod finalerne på Fyn torsdag 31. oktober, i Syd- og Sønderjylland tirsdag 5. november samt Midtjylland onsdag 6. november. Og mens det endnu er en hemmelighed, hvem der er topkandidaterne i hovedkonkurrencen for de voksne virksomheder, så er der på forhånd sat navne på finalisterne i startup-kategorien - tre fra hver region.

Erhverv+ har gennem de seneste måneder præsenteret nominerede virksomheder i både hoved- og iværksætterkonkurrencen, og du finder alle finalist-portrætterne i startup-kategorien fra Fyn, Midtjylland samt Syd- og Sønderjylland her. Det drejer sig om fynske Accutics, Lorenz Technology og Quick Order, midtjyske Chefmade, Hydrive og Lunar, samt Adapto Technologies, Ecooking og RackBuddy fra Syd- og Sønderjylland.

Alle finalister får mulighed for at præsentere deres forretningidé ved regionsfinalerne for det lokale publikum, som også står for kåringen af vinderen i regionen. Uanset præstationen ved regionsfinalen er alle startup-finalister dog sikret adgang til den afsluttende kåring i København 28. november, hvor landsvinderen kan se frem til titlen som EY Entrepreneur Of The Year 2019 i iværksætter-kategorien sammen med alle øvrige landsvindere i konkurrencen i øvrigt.

Startup-finalisterne i EY Entrepreneur Of The Year

Region Nordjylland
 • Entomass, Løkken
 • Rare Wine Invest, Vodskov
 • Rhino Systems, Nibe

Finale i Aalborg Kongres og Kultur Center mandag 4. november

Region Midtjylland

 • Hydrive ApS, Hedensted
 • Lunar A/S, Aarhus
 • ChefMade ApS, Lystrup

Finale hos Mercedes-Benz, Ejner Hessel A/S, Tilst onsdag 6. november

Region Syd- og Sønderjylland

 • Ecooking, Bjert
 • Adapto Technologies, Sønderborg
 • Rack Buddy, Esbjerg

Finale hos Mercedes-Benz, P. Christensen A/S, Kolding tirsdag 5. november

Region Fyn

 • Accutics, Odense SV
 • Lorenz Technology, Odense S
 • QuickOrder, Odense C

Finale hos Mercedes-Benz P. Christensen A/S, Årslev, Odense S torsdag 31. oktober.

Region Sjælland

 • Nordic Power Converters, Herlev
 • AddiFab, Jyllinge
 • Nethire, Glostrup

Finale på Ledreborg Slot tirsdag 29. oktober. Afgjort efter redaktionens deadline

Region København

 • Too Good To Go, København S
 • Peakon, København K
 • Pleo Technologies, København N

Finale hos Mercedes-Benz CPH onsdag 30. oktober. Afgjort efter redaktionens deadline

Du kan læse portrætter af alle startup-finalister fra Fyn, Midtjylland, Syd- og Sønderjylland samt mange andre nominerede i EY Entrepreneur Of The Year på erhvervplus.dk

EY Entrepreneur Of The Year

 • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

 • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.

 • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

 • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres 28. november 2018 i Lokomotivværkstedet i København.
 • Kriterierne for at være med i startup-kategorien er:

  • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

  • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

  • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

  • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

  • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

  • Der vil ligeledes lagt vægt på virksomhedens evne til at eksekvere, deres CSR-strategi og ledelseskompetence.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce