Annonce
Varde

Her er seneste nyt om corona-situationen i Varde Kommune: Antallet af smittede er steget igen

Her klippes bagpoterne af minken på Sydvestjysk Pelscenter, hvor myndighederne mener, at 88 medarbejdere er smittet med corona. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Der er meget coronasmitte i Varde Kommune, og det har ramt både skoler, plejecentre og et stort pelseri. Her er et overblik over situationen.

Varde Kommune: 108 er blevet smittet med covid-19 de seneste syv dage. Det betyder, at der er 216,3 smittede per 100.000 indbyggere, og det er det højeste tal i Region Syddanmark. Billund og Hedensted kommuner er dog tæt på samme niveau.

Ud over de 108, der har folkeregisteradresse i Varde Kommune, mener myndighederne, at der er 88 smittede på Sydvestjysk Pelscenter.

Her er seneste nyt:

Annonce

1 Skolerne

Aktuelt er alle elever på 10iCampus sendt hjem, mens der også er hjemsendte elever på Ølgod Skole og Brorsonskolen. Det er samme situation som tirsdag.

Dog er der kommet nyt om elever, der er blevet konstateret smittet, men hvor de ikke har været i skole i et stykke tid.

Skolechef Flemming Mahler Pedersen fortæller, at et typisk eksempel kan være en familie, hvor en forælder får symptomer på coronasmitte i en weekend. Deres barn bliver derfor holdt hjemme fra skole og bliver testet mandag eller tirsdag. Onsdag kommer der besked om, at barnet er smittet, men har altså ikke været i skole siden fredag. I sådan en situation bliver det undersøgt, om barnet har været tæt på andre børn i de 48 timer op til testen, men der bliver ikke sendt hele klasser hjem.

Flemming Mahler Pedersen roser forældre og foreningsliv for at være gode til at orientere, når børn eller eksempelvis en fodboldtræner bliver testet positiv.

2 Ældreplejen

Onsdag kommer der ifølge ældrechef Thorkild Sloth Pedersen en testbus forbi Helle Plejecenter, så alle medarbejdere og beboere kan blive testet, efter en medarbejder fik et positiv svar på en coronatest tirsdag.

Derudover er der ikke nye smitteudbrud i ældreplejen.

3 Sydvestjysk Pelscenter

Der er endnu ikke noget nyt på Sydvestjysk Pelscenter. Myndighederne mener, der er 88 smittede, mens pelscentret selv tvivler på, om det er korrekt. Der er taget nye test mandag, men svarene foreligger endnu ikke, oplyser daglig leder Tine Nedergaard.

Imens fortsætter arbejdet, men på halv kraft, da de 88 medarbejdere ud af i alt cirka 190 skal være isoleret fra andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce