Annonce
Kultur

Her er spinningcyklerne med kommunens bedste udsigt

Silas Møller, Mette Møller og Marcella Heerseler behøver ikke køre rundt i landskabet for at få en smuk udsigt på cykelturen. Foto: Christian Munk
Hjertestien ved Bork Havn har fået sin sjette station med motionsredskaber.

Bork: Selvom cyklerne ikke rører sig ud af flækken, så har vinden stadig godt fat i håret på Marcella Heeseler, Mette Møller og hendes søn Silas.

Det er en blæsende forårsdag på hjertestien ved Bork Havn, og de tre er sammen med Birthe Høst og Mette Møllers datter Nya ude at inspicere den nyeste tilføjelse til den sunde rute langs fjorden.

Tre spinningcykler af solidt metal er stillet op med udsyn over fjorden, omkranset af fyrretræer. Det er utvivlsomt noget andet end et svedfyldt lokale i et fitnesscenter med dunkende høj musik.

Annonce

Videoen er produceret af Birthe Høst til Det gode liv i Naturens Rige.

Sund på seks stationer

Cyklerne er blot de nyeste af en række motionsredskaber på hjertestien ved Bork Havn. Langs en strækning på en kilometer langs fjorden nordøst for havnen er der nu seks forskellige stationer med træningsudstyr, som forbipasserende kan gøre brug af.

Birthe Høst, der har sørget for at skaffe midlerne til redskaberne langs hjertestien, er glad for, at både lokale og turister nu har endnu en mulighed for at få rørt sig på ruten. Og de nye spinningcykler skal nok blive brugt, er hun sikker på.

- Der er altid nogen på stien, uanset om man kommer her tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Og nogle af de andre redskaber er allerede blevet slidt op og repareret igen, fordi folk er gode til at bruge dem, siger Birthe Høst.

Hjertestien blev anlagt for fem-seks år siden på en eksisterende fjordsti og er i alt 2,4 kilometer lang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce