Annonce
SønderjyskE

Her er Zimlings afløser: SønderjyskE køber dansk på den anden side af grænsen

Mads Albæk jubler i Kaiserslautern-trøjen, hvor han var anfører. Det samme var han i tiden i IFK Göteborg. Nu skifter den tidligere FCM-spiller til SønderjyskE på en fireårig aftale. Foto: Scanpix/Ritzau
SønderjyskE henter 29-årige Mads Albæk i tyske Kaiserslautern. Han har underskrevet en aftale frem til sommeren 2023.

SØNDERJYSKE: Først Rilwan Hassan, derefter Patrick Banggaard og nu midtbanemanden Mads Albæk.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm har gang i den helt store genforening og henter nu den tredje spiller, som han tidligere har trænet i sin tid i FC Midtjylland.

- Det fylder nok mere hos andre, end det gør for mig. Mit fokus er på, at vi henter de rigtige typer til vores hold, så vi fortsat kan udvikle os. Vi skal have spillere med den rigtige mentalitet og de rigtige færdigheder. Når det er sagt, vil jeg sige, at jeg er utrolig godt tilfreds med tilgangen af Mads Albæk, siger Glen Riddersholm.

De lyseblå sagde fornylig farvel til Niki Zimling, og derfor har det i dette transfervindue været helt naturligt at have fokus på at hente en erfaren og dygtig leder til superligaholdet.

Og den spiller mener sportschef Hans Jørgen Haysen at have fundet i Mads Albæk, der senest spillede i den tyske 3. Bundesliga for den tidligere storklub Kaiserslautern.

- Vi er så tilfredse med, at det er lykkes at hente Mads hjem til Danmark efter flere år i udlandet. Ethvert hold har brug for spillere, der kan tage ansvar og lederskab, og de kompetencer besidder Mads Winther Albæk til fulde. Derudover er han en fantastisk fodboldspiller med den perfekte alder. Han kommer uden tvivl til at blive en profil hos os, og skal være med til at løfte holdet og klubben endnu mere i fremtiden.

Annonce

Vi har søgt en spiller med erfaring og lederskab. Det får vi med Mads Albæk. Han udfylder tomrummet efter Niki Zimling.

SønderjyskE-cheftræner Glen Riddersholm

Et flot tilbud

Mads Albæk havde Riddersholm som træner i FC Midtjylland fra 2011 til 2013, hvor han blev solgt til franske Reims. Her spillede han i to sæsoner, inden turen gik videre til IFK Göteborg og senere til Kaiserslautern.

Og det har haft betydning for Albæk, der også havde andre tilbud på hånden, at træneren i SønderjyskE hedder Glen Riddersholm.

- SønderjyskE kom med et flot tilbud, og så har de en træner, jeg kender. Det er nogle af de ting, jeg har kigget på, og som har været afgørende for mit valg, siger Mads Albæk.

- Jeg ser meget frem til min kommende tid i SønderjyskE, og glæder mig til at møde de andre drenge. Jeg har været ude i seks år, og har stået med nogle valg på hånden. Jeg havde nok også en trang til at vende snuden hjem, og så kom SønderjyskE på banen.

Cheftræner Glen Riddersholm håber på, at han kan have Albæk, der er hentet transferfrit, med på træningsbanen allerede i den kommende uge.

- Hans aftale med Kaiserslautern løber frem til den 1. juli, men jeg håber selvfølgelig at tingene løser sig, så han kan begynde hos os lidt tidligere. Det er i alles interesse, men jeg kan ikke love noget. Jeg kan heller ikke love, at Albæk kan gå ind på holdet fra den første dag. Ting har det med at tage tid, hvilket vi har set med andre spillere i vores trup, men vi er positive, og som træner er det dejligt, at vi har været så hurtigt ude i dette vindue.

Mads Albæk

Ungdom

1996-2001: Gadstrup

2001-2004: Herfølge

2004-2008: FCM

Senior

2008-2013: FCM, 120 kampe, 12 mål, viceanfører

2013-2015: Reims, 39 kampe, 2 mål

2015-2017: IFK Göteborg, 48 kampe, 9 mål, anfører

2017- 2019 : Kaiserslautern, 21 kampe, 1 mål, anførerAnnonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce