Annonce
Esbjerg

Her falder fartbøderne: Over 10 millioner kroner på et år

Der blev i 2019 udskrevet bøder for knap 11 millioner kroner i Esbjerg Kommune på baggrund af politiets indsats med automatisk trafikkontrol, ATK. Strandby Kirkevej i Esbjerg var det sted, hvor fotovognene blitzede flest fartsyndere. Arkivfoto: Michael Bager
Der blev udskrevet fartbøder fra politiets fartkontrol for langt over 10 millioner kroner på veje i Esbjerg Kommune i 2019. Stærekassen på Tjæreborgvej skæppede mest i kassen.
Annonce

Esbjerg Kommune: Der bliver stadig kørt alt for stærkt på de danske veje.

Der blev sidste år på landsplan udskrevet 508.036 fartbøder på baggrund af politiets automatiske trafikkontrol (ATK), og de resulterede i bøder for godt 775 millioner kroner.

I Esbjerg Kommune blitzede fotovognene 2.367 gange sidste år, hvilket betød bøder for godt 3,8 millioner kroner, mens "stærekassen" på Tjæreborgvej blev aktiveret af for høj fart 4.507 gange sidste år med en bødesum på godt 6,9 millioner kroner som resultat.

De tre veje i Esbjerg Kommune, hvor politiets fotovogne blitzede flest gange sidste år, ligger alle i Esbjerg, nemlig Strandby Kirkevej, Hjertingvej og Degnevej.

Og det er ikke nogen tilfældighed, at Strandby Kirkevej topper listen, siger leder af færdselsafdeling ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

- Vi havde sidste år på baggrund af uheldsstatistik og borgerhenvendelser ekstra fokus på netop Strandby Kirkevej og var ofte forbi med fotovognen, oplyser Knud Reinholdt.

Annonce

Trafiksikkerhed

Han er som udgangspunkt ikke interesseret i, hvor mange penge der er kommet i statskassen på grund af fartbøder.

- Det er os uvedkommende, det eneste, vi har fokus på, er at højne trafiksikkerheden. Vi kigger på, hvor vi kan være med til at nedbringe hastigheden og dermed antallet af ulykker. Vi er en af de politikredse, der har det laveste provenu, hvis man sammenholder måletimer med det beløb, der bliver udskrevet bøder for. Når vi for eksempel reagerer på borgerhenvendelser om farlige strækninger eller høj fart, bruger vi en del tid på det, og det er sjældent, at der bliver udskrevet ret mange bøder, men det prioriterer vi højere, siger Knud Reinholdt.

Han understreger, at politiet lægger stor vægt på at indfri borgerhenvendelser, ligesom sikkerhed på skoleveje og ved vejarbejde bliver prioriteret.

Annonce

Tilstedeværelse

Politiet udvælger fokusstrækninger til ATK-målinger på baggrund af uhelds- og fartstatistik, der går flere år tilbage, og Knud Reinholdt er med tallene for 2019 blevet bekræftet i, at det var rigtigt at have kikkerten rettet ekstra meget mod Strandby Kirkevej sidste år.


Det bekræfter mig også i, at politiets tilstedeværelse er vigtig, når det gælder om at få folk til at lette foden fra speederen ude på vejene.

Knud Reinholdt


- Det var det helt sikkert, men nu er vejen ikke længere så meget i fokus, og det betyder, at vi ikke måler fart der så ofte længere. Jeg hører desværre fra mine folk, at de fornemmer, at der er flere fartsyndere og med højere hastigheder nu end sidste år, hvor vi ofte målte på strækningen. Det bekræfter mig også i, at politiets tilstedeværelse er vigtig, når det gælder om at få folk til at lette foden fra speederen ude på vejene, siger Knud Reinholdt.

Han ønsker ikke at forholde sig til stærekassen på Tjæreborgvej, der hører under Vejdirektoratet.

Undersøgelsen

Det er sammenligingsservice-siden Lånio.dk, der på baggrund af data fra politiets ATK-indsats i 2019 har lavet undersøgelsen og fordelt resultaterne på de enkelte danske kommuner.

Tallene stammer fra Rigspolitiets egne statistikker.

På landsplan har politiets fotovogne indbragt godt 668 millioner kroner i 2019, mens stærekasserne bidrog med 108 millioner kroner.

I Esbjerg Kommune var forholdet lige omvendt. Her bidrog stærekassen på Tjæreborgvej med knap 7 millioner kroner mod knap 4 millioner kroner fra politiets fotovogne.

Se hele undersøgelsen her:

Embed:Undersøgelse: Fotovogne og fartkontrol i Danmark | Lånio
https://www.xn--lnio-qoa.dk/blog/2020/06/fotovogn-fartkontrol-danske-kommuner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce