Annonce
Haderslev

Her har I mig tilbage: Kontroversiel byrådspolitiker er snart raskmeldt

Mogens Rerup gør comeback den 1. november. Nu som læsgænger. Arkivfoto: Jacob Schultz
Den kontroversielle byrådspolitiker, Mogens Rerup, er raskmeldt fra den 1. november, hvor han er tilbage i byrådet som løsgænger.

HADERSLEV: - Jeg ved, hvad jeg duer til, og hvad jeg ikke duer til. Så jeg lover at lade være med at synge "Her har i mig tilbage", når jeg kommer til byrådsmøde, for synge, det kan jeg ikke, klukker Mogens Rerup, inden han igen bliver alvorlig.

Rerup har været sygemeldt fra byrådsarbejdet siden juni måned, hvor han også meldte sig ud af Enhedslisten i vrede over den lokale partiforening. En vrede der kulminerede, da Claus Larsen (EL), afløseren for Svend Brandt, som i juni også tog orlov fra byrådsarbejdet, fik Brandts plads i økonomiudvalget.

Så når Mogens Rerup vender tilbage, er det som løsgænger.

- Det har jeg nu været så længe, så det er der ikke noget nyt i.

- Siger du dermed, at du reelt også var løsgænger, mens du var medlem af Enhedslisten?

- Jeg siger, at jeg altid har haft det svært med, at nogen skal fortælle mig, hvad jeg skal gøre, og jeg har masser at gøre, siger Mogens Rerup.

Annonce

Rerups år i korte træk

  • I februar måned besluttede Haderslev Kommunes økonomiudvalg at i første omgang at ville yde økonomisk støtte til medarbejdere, der ville anlægge civil retssag mod Mogens Rerup for chikane.
  • Initiativet, der havde været under forberedelse et stykke tid kom i kølvandet på en sag, hvor Mogens Rerup havde ytret sig kritisk om en medarbejder i kommunens kontrolenhed.
  • At nævne navne vakte dog også kritik internt i Enhedslisten og efter en samtale med Finn Sørensen fra hovedkontoret, meddelte Rerup, at han ikke længere ville nævne navne på basismedarbejdere.
  • Måneden efter forlød det, at økonomiudvalget i stedet havde besluttet at politianmelde Mogens Rerup.
  • Den politianmeldelse blev en realitet i slutningen af april. Rerup søgte efterfølgende aktindsigt i sagen, men fik afslag, et afslag der blev fastholdt, da klagen over afslaget endte på byrådets bord den 28. maj.
  • I begyndelsen af juni meddelte partifællen Svend Brandt, der sidder i økonomiudvalget og udvalget for miljø og teknik, at han trækker sig for at holde seks til 12 måneders pause.
  • Kort efter kom det frem, at bestyrelsen for Enhedslistens lokalforening havde besluttet, at førstesuppleant Claus Larsen skulle overtage Svend Brandts udvalgsposter.
  • Kort efter blev Mogens Rerup sygemeldt fra byrådet og valgte at forlade Enhedslisten.
  • I slutningen af august blev han bekendt med at være sigtet for seks forhold: fem sigtelser for chikane og en sigtelse for trusler mod en kommunal medarbejder.
  • Mandag den 21. oktober skal han afhøres.

Politisag stadig varm

Mogens Rerup er klar til arbejdet i byrådssalen, også selv om sigtelserne for chikane mod kommunale medarbejdere, samt en sigtelse for trussel mod en kommunal medarbejder endnu ikke er afgjort.

- Jeg skal, sammen med min advokat, afhøres af politiet mandag eftermiddag, og advokaten skønner, at hvis der bliver tale om en retssag, så kommer den først til at foregå i foråret, siger Mogens Rerup, der i februar måned blev meldt til politiet af Haderslev Kommune.

Han har en plan for sit comeback:

- Jeg skal ind og kæmpe mod de ulovligheder politikerne i udvalget for beskæftigelse og integration har sagt god for. Blandt andet et loft på pensioner. Det er direkte ulovligt. Og byrådet bakker op om det. Ligesom der i budgettet er lagt op til en lukning af værestedet Regnbuen i Vojens, et forslag, som de muligvis er ved at trække i land. Det er arrogant af politikerne, det er forslag der rammer de allermest udsatte i vores kommune, og dem der er længst fra politikerne.

Han ved, han ikke kan nå at få indflydelse på budgettet, fordi det vedtages inden hans "comeback", men han er klar til kamp. Han har dog kun pæne ord til overs for Helene Appelsøe (EL), der har holdt hans sæde i beskæftigelses- og integrationsudvalget varmt, mens han har været syg:

- Hun har gjort det ganske glimrende, og hun er bestemt en sympatisk politiker. Hende er der fremtid i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce